CCOO-PV no comparteix els criteris de la Conselleria d’Educació per suprimir 43 unitats

“La Conselleria d'Educació suprimeix unitats en centres que atenen població desafavorida i concedeix el concert a dos centres elitistes”
17 agost 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Davant la publicació el passat 12 d'agost en el DOCV de la modificació dels concerts educatius, la FE CCOO PV “manifesta la seua estranyesa per les modificacions produïdes, així com la seua disconformitat amb els criteris adoptats”. Encara que el resultat net “puga semblar positiu (s'incrementen en total 45 unitats), en realitat es produeixen 88 increments i 43 supressions”.

Algunes d’aquestes 43 supressions, segons apunta el sindicat, “afecten centres que treballen en contextos de gran diversitat ètnica i cultural atenent a poblacions que en molts casos es troben en risc d'exclusió social (la Fuensanta, l’Olivereta o Benicalap de València, Carrús a Elx....), o en altres casos a cooperatives”. Algunes d'aquestes supressions “suposaran la desaparició a curt termini d'aquests centres, sobretot, quan les unitats suprimides són de primer d'Infantil o de Primària.

D'altra banda, les 43 supressions també “suposaran un gran nombre d'acomiadaments, ja que la ràtio és superior a un professor per unitat. I, com que no es compensen amb les noves unitats concertades perquè en molts casos la supressió es produeix en un centre, i l'increment en un altre, els titulars d'aquests centres no recol·loquen les persones acomiadades en els primers”.

Major estranyesa els produeix que en el context actual “la Conselleria, recentment constituïda, haja iniciat el concert en dos grans centres que mai s'han distingit pel seu paper integrador (el CEU Sant Pablo de Montcada i el Camarena Valterna, en la urbanització Mas Camarena), concerts que trenquen l'equilibri fins i tot de la xarxa concertada i que poden produir supressions en els altres centres, públics i concertats, d'aquestes zones” diuen des del sindicat.

Des de la FECCOOPV “defensem que la supressió d'unitats i els nous concerts han de fer-se atenent a les característiques dels centres i als contextos en els quals es troben aquests i el seu alumnat, i no tenint en compte solament criteris aritmètics”.

Concretament, proposen “habilitar les unitats suprimides com s'ha fet en els centres públics i possibilitar les unitats mixtes, que poden revertir la pèrdua de la unitat en cas de produir-se un increment d'alumnat en el pròxim curs”.

També fan “una crida a l'Administració i a les organitzacions patronals per cercar solucions per al professorat i el personal no docent afectat per la reducció d'unitats”.


 
next