Diari La Veu del País Valencià
La UPV, ‘la millor Politècnica de l’estat malgrat les constants retallades’
EP / València

La Universitat Politècnica de València (UPV) ha sigut qualificada per l’Academic Rànquing of World Universities (ARWU) 2015 com la millor politècnica de l’Estat espanyol. Segons l’indicador, considerat el més prestigiós del món per l’objectivitat de la seua metodologia, la UPV és, una vegada més, l’única politècnica de l’estat que figura entre les 400 millors universitats.

Així, la institució acadèmica valenciana ha destacat que “malgrat les significatives i constants retallades patides, manté el seu elevat estatus internacional” i se situa, per quart any consecutiu, entre les 200 millors universitats del planeta en la branca d’Enginyeria.

En la classificació per matèries, el rànquing de Xangai avala novament la qualitat de la UPV, única universitat valenciana entre les 100 millors del món en dues matèries: Química i Matemàtiques. En aquesta última, a més, destaca l’ascens de la UPV, que l’any passat es trobava entre les 150 més importants a nivell internacional, graó en el qual enguany, també millorant la seua posició de l’ARWU 2014, es col·loca la institució dirigida per Francisco Mora en una altra matèria: Informàtica.

L’ARWU, elaborat per la Universitat Jiao Tong de Xangai (Xina) i primera classificació mundial d’universitats publicada, la seua edició inicial va tenir lloc en 2003, situa per onzè any consecutiu la UPV entre les 500 universitats de major qualitat del món (existeixen més de 20.000 centres d’educació superior) i, per desè seguit, entre les 400 millors.

La Politècnica de València també ha subratllat que les 13 universitats de l’estat que apareixen en el rànquing, Universitat de Barcelona (151-200), Autònoma de Barcelona, Autònoma de Madrid, Complutense de Madrid i Pompeu Fabra (201-300), UPV, Universitat de Granada i Universitat de València (301-400); Politècnica de Catalunya i les universitats de Santiago de Compostel·la, el País Basc, Sevilla i Saragossa (401-500), són totes elles públiques.

Al costat de l’ARWU 2015, també els altres dos principals rànquings d’universitats del món, QS i THE, “avalen el nivell docent de la UPV”. Així, el QS World University Rànquings, elaborat per la consultora Quacquarelli Symonds, va situar la UPV entre les 500 millors universitats del món en la seua última edició (setembre de 2014).

El QS, a més, destaca la UPV com “la millor universitat del País Valencià, situant-la en la posició 165 del món en Enginyeria i Tecnologia, i indicant que es troba entre les deu millors universitats d’Espanya en un total de 10 disciplines”.

Per la seua banda, el rànquing mundial de la revista Estafes Higher Education (THE) “situa la UPV entre les 100 millors universitats del món menors de 50 anys, un indicador que cerca assenyalar les institucions emergents del present amb un gran potencial de futur”.

Comparteix

Icona de pantalla completa