Diari La Veu del País Valencià
EU critica la nul·la voluntat política del PP de protegir el valencià en l’escola
RedactaVeu / València

La coordinadora d’EUPV i síndica en les Corts, Marga Sanz, ha criticat la “desobediència palmària” que practica la Conselleria d’Educació quan no aplica les sentències del TSJ que obliguen implantar línies en valencià en dos centres escolars.

“Estem davant una nova burla de la consellera a la comunitat educativa”, ha declarat Sanz qui opina que la no aplicació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia demostra que la Conselleria “menteix quan diu reforçar l’autonomia dels centres, doncs quan les decisions derivades d’aquesta autonomia no interessen, les rebutja, com és el cas del Consell escolar del Col·legi Sant Cristòfol de Picassent i de l’IES Rei en Jaume de Xirivella quan van sol·licitar la línia en valencià”.

Per a la síndica d’EUPV i coordinadora de la formació d’esquerres, “estem davant una nova mentida de la Conselleria”. “Resulta vertaderament vergonyós que durant la compareixença del secretari autonòmic, Rafael Carbonell, en les Corts, aquest afirmés a preguntes d’Esquerra Unida, que la legalitat s’anava a aplicar i que, per tant, les sentències del TSJ referides a la posada en marxa de les línies en valencià a l’IES Rei en Jaume de Xirivella i al Col·legi Sant Cristòfol de Picassent, serien una realitat.

Concretament va afirmar que s’aplicaria la legalitat”. Així, ha afegit Sanz, “si no s’apliquen les sentències, el senyor Carbonell haurà mentit en seu parlamentària demostrant una manca de respecte cap a les Corts i cap als grups parlamentaris de l’oposició en la seua feina fiscalitzadora”.

Esquerra Unida exigirà novament la compareixença directament de la consellera Català en les Corts perquè explique la negativa de la seua conselleria a aplicar les sentències.

Comparteix

Icona de pantalla completa