Diari La Veu del País Valencià
El 70 aniversari de la Tomatina es celebrarà amb 150.000 quilos de tomaques
EP / Bunyol

Per a enguany, es preveu que participen en la festa persones “de quasi totes les nacionalitats”. Els principals visitants són espanyols (18,23%), seguits pels britànics (14,01%), japonesos (9,65%), indis (8,58%), australians (5,65%) o americans (5,18%), segons les dades amb què compta l’organització.

La Tomatina de 2015 comptarà amb sis camions grans per a tirar tomaques, un més que en 2014, i amb novetats en l’àmbit tecnològic, com el joc oficial per a mòbil ‘Tomatina Defense’, “aplicacions exclusives de realitat augmentada” i la col·laboració amb el servei cartogràfic Google Street View, que “posarà la festa en el mapa”, com ho han qualificat.

La festa, que enguany compleix el 70 aniversari, va començar en 1945, quan una baralla entre dos joves va acabar en una “improvisada batalla de tomaques entre la multitud congregada a la plaça del Poble”, segons recorda l’organització.

Per a aquesta edició, l’aforament està “quasi complet”, i “amb prou faenes queden disponibles alguns paquets combinats, que ofereixen entrada més desplaçament amb autobús des de València, Madrid o Barcelona, i unes poques places en el tour oficial, que inclou també l’entrada a ‘l’exclusiva’ Tomatina After Party“.

Comparteix

Icona de pantalla completa