Diari La Veu del País Valencià
CCOOPV qualifica de ‘ridícula’ la quantia del pla d’ocupació anunciada pel govern espanyol
Redactaveu / València

El sindicat considera “insuficient i provocador” l’anunci realitzat ahir 19 d’agost pel secretari d’Estat d’Ocupació Juan Pablo Risc, d’una nova partida de 516 milions d’euros fins a 2018 destinat a l’atenció a aturats de llarga durada d’entre 30 i 55 anys.

Càndida Barroso, secretària de la Dona de CCOO PV “qüestionava que es pospose l’engegada a juliol de 2016”, i es preguntava “què sentiran les 558.000 persones parades del País Valencià que necessiten una solució immediata? I les contractades per hores que en total no arriben ni a 10h al mes i ja no entren en aquesta estadística?”.

Per al 2016 el pla anunciat destina 129 milions a repartir entre les 17 comunitats autònomes més Ceuta i Melilla, una quantia que Barroso qualifica de “ridícula“ donada la magnitud del problema.

Respecte al calendari de l’anunci, “sorprèn no solament perquè pot percebre’s com a electoralista en realitzar-se en ple agost, malgrat no entrar en vigor fins a dins de mesos i sense haver avaluat prèviament les que ja s’havien engegat”.

Avaluació i concertació

Comissiones Obreres ha plantejat en les reunions mantingudes amb el Govern “la necessitat d’avaluar els resultats del pla extraordinari destinat a la inserció laboral de persones en desocupació perllongada que van negociar de forma conjunta i que no ha tingut els resultats desitjats”.

Urgeix “una avaluació d’allò que s’ha fet fins ara per a repetir els mateixos errors, i revisar iniciatives estèrils”. Sobre aquest tema, el sindicat “proposa revisar les bonificacions de les cotitzacions empresarials que no comprometen a generar estabilitat i que no estan sent útils per a crear ocupació de qualitat”.

En l’àmbit valencià, el sindicat ha traslladat al nou Consell “la necessitat estratègica de recuperar el diàleg, que ens consulten, que treballen amb els sindicats perquè tenim experiència, idees i disposició a col·laborar per a cercar solucions”, han demanant.

Diners públics per a polítiques públiques i Renda Mínima

El sindicat reitera “l’exigència que l’estalvi acumulat en el pagament de prestacions es destine a polítiques d’ocupació eficaces i de qualitat urgentment”, per a açò CCOO està impulsant una Iniciativa Legislativa Popular per a garantir a tota la ciutadania una renda mínima que els permeta viure amb dignitat.

CCOO PV ja ha traslladat al Govern valencià la necessitat d’abordar el problema conjuntament i cercar solucions urgents però basades en l’anàlisi de l’eficàcia. “És necessari articular un conjunt de mesures coordinades. Valga com a exemple millorar les ofertes d’ocupació pública de les diferents administracions, que tan minvades els han sigut en els últims anys, la qual cosa requereix dignificar el Servei d’Orientació Laboral del SERVEF, ja que les 120 persones que actualment presten el servei no donen proveïment i estan en condicions precàries”.

La secretària de la Dona de CCOO PV conclou “qüestionant l’eficàcia dels favors en matèria d’ocupació”, i recorda que “l’ocupació creada aprofitant la rebaixa de condicions i drets afavorida per la reforma laboral ha generalitzat la figura del treballador i treballadora pobres”.

Comparteix

Icona de pantalla completa