Peculiaritats de l'Horta, la més poblada de totes les comarques valencianes

Burjassot inaugura l'exposició itinerant 'La Universitat de València i els seus entorns: l'Horta de València'
8 gener 2013 01:00h
EuropaPress/ València

Especialistes de la UV en diferents camps han col·laborat en l'elaboració dels 25 panells que conformen la mostra. La multidisciplinarietat és el tret característic d'esta exposició, que repassa aspectes sobre l'Horta des del punt de vista de l'educació mediambiental, la biodiversitat (flora, vegetació, fauna, límits), els valors culturals (literatura, pintura), la geografia humana i física, la història de l'art, l'arqueologia i la història. La casa de la cultura de Burjassot acollirà a partir del 9 de gener l'exposició itinerant que repassa les peculiaritats de l'Horta, la més poblada de totes les comarques valencianes, composta per 44 municipis on viuen més d'un milió i mig d'habitants.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, i l'alcalde de Burjassot, Jordi Sebastià, inauguraran la mostra, a les 19.00 hores, a la casa de la cultura de la població on estarà fins al 31 de gener. A més, assistiran a l'obertura el vicerector de Participació i Projecció Territorial, Jorge Hermosilla, i el comissari de l'exposició, Joan Romero.

Els 25 panells dels quals consta la mostra repassen diversos aspectes del paisatge, fauna, història, cultura i patrimoni de l'emblemàtica Horta de València, anomenada així per l'abundància de cultius d'horta que sempre hi ha hagut. A més, esta exposició mostra la complexa relació que històricament s'ha mantingut entre la ciutat i l'horta de València, relació que unes vegades ha estat d'harmonia i interdependència, però altres de conflicte -disturbis dels hortolans contra la ciutat- i de depredació -de les forces econòmiques urbanes cap a l'horta-.

En la confecció dels panells ha col·laborat personal docent i investigador de diferents departaments de la Universitat i altres especialistes relacionats amb la comarca de l'Horta, que han treballat conjuntament amb l'objectiu de cohesionar temàtiques dispars en una exposició "molt completa que no descuida ni un sol detall".

L'exposició estarà oberta al públic de dilluns a divendres, de 9.00 a 21.00 hores, des del dia 9 al 31 de gener a la Casa de la Cultura de Burjassot. Després, la mostra continuarà el seu itinerari pels municipis de l'Horta.

next