Puig rebutja la denominació 'Països Catalans'

"Des del Consell, no avalem un projecte polític que siguen els Països Catalans, però ‘sí cal sumar esforços amb Catalunya’", ha sentenciat Puig


EP / Menorca.

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha rebutjat aquest divendres la denominació ‘Països Catalans’, però ha subratllat que "és absurd mantenir-se d'esquena a la realitat, sense comunicació i sense sumar esforços amb Catalunya".

Puig s'ha expressat en aquests termes durant la seua participació en el cicle de tertúlies d'estiu organitzat per l'Ajuntament des Mercadal (Menorca), en el qual ha estat acompanyat per la presidenta del Govern Balear, Francina Armengol, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Ximo Puig ha opinat sobre el projecte independentista de Catalunya, i ha assegurat que per part de la Generalitat "no hi ha comunitat política". "Des del Consell, no avalem un projecte polític que siguen els Països Catalans", ha sentenciat.

No obstant açò, el president ha reconegut que "hi ha relacions de tipus cultural i també de tipus econòmic, fins i tot de fraternitat, amb Catalunya". "A més, les relacions econòmiques amb aquesta comunitat són molt importants perquè a qui més li comprem, és a Catalunya, i a qui més venem, és a ells també", ha manifestat.

Així mateix, ha assegurat que “entre ambdues comunitats existeixen projectes fonamentals, entre ells el Corredor Mediterrani, per la qual cosa és absurd mantenir-se d'esquena a la realitat, sense comunicació i sense sumar esforços amb Catalunya".


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat