Diari La Veu del País Valencià
El Gran Fons de Setaigües, la ‘joia de les carreres populars’, arriba aquest diumenge

RedactaVeu / Setaigües

El circuit de Carreres Populars de la Diputació de València es reprèn aquest cap de setmana, sens dubte, amb una de les grans cites de l’estiu. El Gran Fons Internacional de Setaigües compleix la trenta-sisena edició i acudeix fidel a la seua cita del mes d’agost. La denominada “joia de les carreres de la Comunitat Valenciana” ostenta el títol de Trofeu President de la Diputació des de fa dinou anys, és a dir, des d’un any abans del naixement del “Circuit de Carreres de la Dipu”.

Els 15150 metres de l’exigent recorregut de la prova s’han convertit en una distància emblemàtica per a molts atletes populars. Superar el seu propi registre personal significa el major dels reptes. Quasi 2500 atletes s’han inscrit per a la prova amb rècord de participació femenina. Enguany com a novetat hi haurà calaixos d’eixida per a donar major fluïdesa a l’eixida de la carrera. També es podrà seguir a temps real el desenvolupament de la carrera via Streaming a través de la web oficial de l’esdeveniment.

Una edició més, el cartell de participants serà de vertader luxe. En la línia d’eixida estaran atletes de la talla de Ricardo Serrano, 23 vegades internacional amb l’estat espanyol, Enrique Meneses, campió de l’estat de carreres de muntanya o africans com Jawad Tougane, Amine Chaoui, Youssef Aakoau o l’atleta paralímpic que ostenta el rècord del món de mitja marató Abderrahman Ait Khamouch. També han confirmat la seua participació el vencedor de les tres últimes edicions del circuit de la Dipu Ouais Zitane i els dos atletes que encapçalen la classificació general enguany: Jaouad Oumellal i Hicham Ettaichmi. En categoria femenina repeteix enguany de nou en la línia d’eixida la vencedora de l’última edició, Laura Méndez, a més d’Irene Espí que serà la gran favorita per a imposar-se entre les atletes que lluiten per la general del circuit.

El Gran Fons Internacional de Setaigües vol seguir amb l’esperit solidari que ha caracteritzat edicions anteriors, és per això que “continuarà donant suport a diferents causes com la de la xiqueta Alba Ojeda, víctima d’una suposada negligència mèdica que li va ocasionar paràlisi cerebral”. També estarà present el C.A. Von Hippel Lindau amb un stand on vendran productes per a lluitar contra aquesta malaltia rara. A més al Poliesportiu Municipal s’instal·larà un servei de guarda-roba solidari a favor de la Fundació Aigua de Coco en el seu projecte d’escolarització de Madagascar. L’organització del Gran Fons Internacional de Setaigües, al costat de l’Ajuntament i Càrites Parroquial de Setaigües promouen també una campanya de recollida d’aliments al Poliesportiu.

Comparteix

Icona de pantalla completa