Diari La Veu del País Valencià
IU reclama a la UE que prohibisca que la tauromàquia es puga finançar amb diners públics
RedactaVeu / Brussel·les

“La UE hauria de legislar per a impedir d’una vegada per sempre que diners públics, de qualsevol administració, es puga destinar a espectacles taurins”, ha dit Albiol per a qui “esdeveniments d’aquest tipus, en els quals es maten animals i moren persones, no poden estar patrocinats amb els diners de tots”, ha explicat Marina Albiol.

La portaveu d’IU ha insistit que “ja que des del Govern de l’Estat espanyol i des de moltes de les Comunitats Autònomes es continua sense legislar perquè s’acaben aquest tipus de subvencions, Europa hauria d’actuar i legislar sobre aquest tema”.

Albiol ha recordat, així mateix, que no es tracta només d’un tema de finançament públic, sinó que a més, la UE hauria d’impedir que els menors d’edat puguen participar en esdeveniments relacionats amb la tauromàquia i legislar perquè les televisions públiques no puguen emetre corregudes, ‘encierros’, etc.

“D’una banda està el fet que els menors puguen resultar ferits o fins i tot posar de debò risc la seua vida, però per l’altre es tracta d’un tema d’educació contra el maltractament animal i de respecte”, ha dit.

L’eurodiputada s’ha referit en aquest sentit a la necessitat que des de Brussel·les es treballe per a la creació d’una norma que regule el maltractament animal i que així, la Comissió Europea, “no puga tornar a dir que no té competències en actes atroços com el Bou de la Vega”. “En ple segle XXI la UE no pot seguir permetent aquest tipus de coses escudant-se en què són els Estats els que han de controlar-se”, ha finalitzat.

Comparteix

Icona de pantalla completa