Diari La Veu del País Valencià
El Consell es ‘desentén’ de la necessària reforma de l’IES Jorge Juan d’Alacant
Redactaveu / Alacant

La diputada de Compromís Mireia Mollà ha lamentat que la Generalitat “haja abandonat el projecte de reforma de l’IES Jorge Juan d’Alacant, una actuació mitjançant la qual aquest centre educatiu es convertiria en una referència al sistema educatiu, però que ha acabat sense dur-se a terme, com moltes altres promeses del Govern del PP”.

Mollà ha explicat que des del “nostre grup parlamentari a les Corts vam registrar una pregunta a la consellera d’Educació, María José Catalá, perquè aclarira l’estat en què es trobava el projecte”, que va ser licitat el 2009, i la Generalitat hi va renunciar el 2011.

En la seua contestació, “la consellera no es molesta ni tan sols en justificar l’eliminació d’aquestes obres, sinó que ens remet una contestació tipus on es limita a afirmar que s’estan estudiant les necessitats en matèria de construcció, adequació i ampliació de les infraestructures existents el País Valencià”, ha detallat.

La diputada de Compromís ha recordat que “ens estem referint al centre educatiu més antic de la ciutat d’Alacant que sembla que mai arribarà a convertir-se en un institut del segle XXI” i ha exigit al Consell: “Que indique en què ha gastat els 246.000 euros previstos per a la licitació d’aquest projecte de reforma i ampliació”.

Mireia Mollà ha assenyalat que la crisi “no justifica les mancances que pateixen els centres d’ensenyament, ja que es tracta de deficiències que s’arrosseguen des de fa anys i que no han estat solucionades per manca de voluntat política, amb les greus conseqüències que ara veiem, com l’afonament de sostres o sòls”.

Comparteix

Icona de pantalla completa