Carta oberta a Mònica Oltra, per Intersindical

Des d’Intersindical a RTVV
25 agost 2015 01:00h
Hem seguit amb atenció les manifestacions que ha realitzat vostè darrerament i podem dir-li que, com no podria ser d’altra manera, les compartim. Com deixar de compartir que RTVV s’òbriga «el primer dia que siga possible»? Com no reivindicar també que la seua reobertura es realitze de forma «solvent» per «evitar empastres»? Com no trobar normal que les Corts Valencianes juguen un paper protagonista en l’obertura de RTVV? Fins i tot, podem reconèixer que alguns han simplificat massa els problemes que objectivament implica la posada en marxa de la ràdio i televisió pública. Però coincidir en tot el que acabem de dir, semblant molt, pot quedar en un no res.
 
Afirmar que RTVV començarà a emetre el primer dia que siga possible no significa res si simultàniament no es posen els mitjans per a fer possible la reobertura. De veres pot pensar algú que els tres liquidadors que deambulen soles i com a ànimes en pena pel desert CPP de Burjassot poden realitzar el més elemental tipus de diagnòstic sobre la situació de RTVV? No ha sigut vosté la que ha acusat el govern del PP de «deslleialtat institucional» perquè els anterior liquidadors “no han fet ni un informe de traspàs de quina és la situació que han deixat”? Poden els tres liquidadors solucionar el que vostè qualifica de «problema greu»? En resum: és possible fer un diagnòstic de la situació sense comptar amb els extreballadors?
 
Tots volem que les coses es realitzen de forma solvent. La pregunta és: què està fent-se i quins mitjans estan posant-se per aconseguir que no es cometa cap empastre?
 
Pel que fa al paper que han de jugar les Corts Valencianes ningú podrà negar que serà molt limitat si el seu treball no parteix d’un avantprojecte de llei i simplement es limita a escoltar a uns i altres sense cap document que servisca de base.
 
Des de la Intersindical també compartim la necessitat de caminar cap a una ambiciosa plataforma multimèdia, però no podem entendre a aquells que plantegen que s’ajorne i es supedite la reobertura de RTVV a la posada en marxa, de forma simultània, de tots i cadascun dels elements que conformen l’esmentada plataforma. I no podem acceptar-ho perquè això només serviria per a allargar el procés i podrir la situació.
 
Una madeixa que cal desembolicar fil a fil

Com vostè ha dit molt bé, l’herència que ens ha deixat el PP «és com una madeixa que s’ha embolicat i que cal desembolicar fil a fil» És exactament el que nosaltres reivindiquem: que facen camí els que han de desembolicar els problemes legals, polítics i mercantils de la reobertura i comencem a fer camí els que hem de desembolicar els problemes laborals.
 
El Comité d’Empresa ha demostrat flexibilitat i voluntat de diàleg i ha plasmat en un escrit que li ha fet arribar els principis per a una negociació. Però el fet és que, ara mateix, ens trobem sense cap interlocutor. La realitat és que el Comité d’Empresa ni ha tingut oportunitat de negociar res ni ha escoltat cap proposta que done peu a fer-ho.
 
El primer de tot, parlar clar
 
Li correspon al Govern valencià determinar si accepta o no accepta el Comité d’Empresa com interlocutor. També li correspon decidir si es planteja la reobertura a curt, mitjà o llarg termini. El que no és legítim és crear falses expectatives. Nosaltres considerem que el Comité d’Empresa és la solució i no el problema, però si des del govern es considera que hi ha alguna alternativa millor, que ho diga. Els treballadors, tots els treballadors, han patit molt i durant molt de temps el sadisme del PP i seria indigne que el nou Govern valencià allargara la seua angoixa amb expectatives infundades. El Consell té l’obligació de parlar clar i, si finalment decideix que no és possible o no li convé la negociació, que ho diga i que cadascú faça el seu camí, en el ben entés que ni els treballadors ni els seus representants van a renunciar a defensar els seus drets.
 
Som conscients de les dificultats objectives d’arribar a un acord, però pensem que paga la pena intentar-ho.


 
next