Diari La Veu del País Valencià
Podem exigeix la retirada de les plaques d’edificis dels condemnats per corrupció

RedactaVeu / València.

El grup parlamentari Podem ha presentat en les Corts Valencianes una proposta de resolució instant al Consell al fet que retire, amb caràcter immediat, les plaques commemoratives, inaugurals o esments honorífics situats en edificis que depenen de la Generalitat o que han sigut finançats amb fons del Consell, en les quals figure el nom de persones que hagen ostentat càrrecs públics que hagen sigut condemnades per sentència judicial ferma per corrupció, delictes contra la hisenda pública i la seguretat social o delictes contra l’administració.

Així mateix, aquest grup parlamentari sol·licita la supressió de tota distinció o element d’homenatge i de consideració pública a aquests gestors que haja sigut concedit per motiu d’un càrrec.

Paral·lelament, proposa que el Consell en ple aprove una declaració formal i pública de reprovació i repulsa als polítics del País Valencià que hagen resultat o resulten condemnats per corrupció.

L’autora de la proposta, la portaveu adjunta Fabiola Meco, ha manifestat que “la corrupció és una xacra que té serioses conseqüències en l’àmbit social, polític, moral i econòmic”. En l’esfera política, afirma, “implica el mal ús del poder públic, per aconseguir un avantatge il·legal i il·legítim que reporta beneficis a l’autor o a tercers”.

Al seu judici, “la corrupció política soscava els fonaments mateixos de l’estat de dret, i a la Comunitat Valenciana no és gens aliè a la nostra realitat política autonòmica, ja que és un fet contrastat que alguns representants públics s’han servit de la seua posició i càrrec per aconseguir prebendes que han redundat en un sever perjudici de la ciutadania, que ha vist esfumar-se sense justificació fons públics”, ha ressaltat.

Per açò, Fabiola Meco ha asseverat que “es va imposar una dinàmica de retallades i austeritat quan s’havia d’haver apostat per polítiques de racionalització de recursos”.

Comparteix

Icona de pantalla completa