Diari La Veu del País Valencià
El PSPV dels Ports i el Maestrat exigeix al Consell que no autoritze la recerca d’hidrocarburs
RedactaVeu / Castelló

La diputada socialista per Castelló, Ana Besalduch, ha reclamat al Consell que facilite la documentació relativa a la proposta de recerca d’hidrocarburs (fracking) presentada per l’empresa Montero Energy per dur a terme el projecte Pitàgores, Arquímedes i Aristòtil. Així mateix, els alcaldes i regidors dels Ports-Maestrat han presentat també, com a part interessada, la sol·licitud de la documentació a la Conselleria d’Indústria, Comerç i Turisme, que és la que ha obert els sobres amb els projectes.

Des dels municipis de les dues comarques implicades han remarcat les conseqüències negatives que els projectes de recerca podrien tenir. En concret, els alcaldes i regidors socialistes de Cervera del Maestrat, Morella, Càlig, Xert, Traiguera, Santa Magdalena, Vilafranca i Sant Mateu han demanat els informes. Per la seua banda, Besalduch ha remarcat que els sobres “estan oberts des del 14 de març i com a municipis directament afectats reclamem de primera mà saber què contenen eixos projectes”.

De fet, el grup socialista en les Corts va demanar la còpia d’aquests projectes el mateix dia en què es van obrir aquests sobres, “però encara estem esperant una resposta per part de la Conselleria”, ha assenyalat la també alcaldessa de Sant Mateu.

Així, els grups socialistes de les dues comarques exigeixen a la Conselleria “que no autoritze cap permís de recerca pel que puga suposar per als aqüífers”. Besalduch ha afirmat que els cultius de la zona com la carxofa de Benicarló, el tomàquet d’Alcalà de Xivert o els cítrics de Vinaròs, també es veurien llastrats pels hidrocarburs Açò comportaria importants perjudicis a la indústria agroalimentària. També dues aigües molt reconegudes com la de Benassal i l’Avellà.

La diputada socialista i alcaldessa de Sant Mateu ha mostrat la preocupació perquè el fracking “pot llançar per la borda tot l’esforç del turisme rural a la zona nord de Castelló”

Comparteix

Icona de pantalla completa