PSPV i Compromís demanen conjuntament ‘més finançament’ i més inversions’

Presentaran dues esmenes conjuntes, una que atén al finançament i altra a les inversions, als Pressupostos Generals de l'Estat de 2016
26 agost 2015 01:00h

RedactaVeu / Madrid
 
Herick Campos, coordinador dels diputats i senadors del PSPV-PSOE, i Joan Baldoví, diputat de Compromís, han donat a conèixer als mitjans les esmenes que presentaran conjuntament els seus grups parlamentaris per exigir l'inici de la reforma del sistema de finançament autonòmic i perquè el Govern Espanyol corregisca els dèficits d'inversió que ha patit el País Valencià en els últims anys, tenint en compte l'acord del Consell de 24 de juliol de 2015 que sol·licitava una inversió igual al 12 % del conjunt de la inversió de l'Estat.
 
Tots dos van assenyalar que les esmenes i la seua presentació conjunta “vol evidenciar que el finançament i les inversions a la Comunitat Valenciana són un objectiu prioritari per al Consell i els partits que el conformen, i ho és de posició, iniciativa i discurs a la Comunitat i a Madrid”. I van denunciar que “és insostenible l’infrafinançament i la discriminació en inversions que pateixen els i les valencianes”.
 
Van explicar que l'esmenes sobre finançament autonòmic són “fruit d'acords de tots dos grups en altres iniciatives tramitades al Congrés i al Senat”, i van deixar clar que “cal modificar el sistema de finançament, però també compensar a la Comunitat Valenciana per l’infrafinançament anterior”.
 
L'esmena sobre les inversions al País Valencià es remet a l'acord del 24 de juliol del Consell, que ja va ser remès al President del Govern i que ara arriba a les Corts Generals com a esmena als pressupostos.
 
Baldoví ha sol·licitat la suma d'altres Diputats valencians a aquesta proposta per demostrar que “som coherents amb el que es diu a la Comunitat i es vota a les Corts, amb el que es vota en les Corts Generals”, encara que va avançar que “no esperava molt d'un PPCV incapaç de gestionar un suport del Grup Popular a les iniciatives anteriors que demanaven més finançament o inversions concretes per a la Comunitat o de plantejar esmenes”. 
 
Campos va destacar el suport del PSOE i “va lamentar que el PP no haja entès que el finançament i les inversions no és una qüestió partidista, ni cantonalista, sinó de compliment del principi d'igualtat de tots els espanyols a accedir als mateixos serveis i drets públics amb independència de en quina comunitat autònoma visquen i açò ara no es dóna, per la qual cosa no es pot retardar ni un dia més la reforma del sistema de finançament”.
 
A més d'aquestes esmenes conjuntes, cadascun dels grups presentaran esmenes per augmentar les inversions en actuacions concretes, comprometent-se a recolzar-se mútuament en la votació d'aquestes esmenes.


 

Descargas

next