El Monestir de la Valldigna, seu d'un curs d'Especialització d'Història Medieval

A la realització d'aquest curs acudeix una selecció de professors, tant nacionals com internacionals organitzat per la Fundació Jaume II El Just
30 agost 2015 01:00h
RedactaVeu / Simat de la Valldigna

El curs que començarà el 8 de setembre i s'impartirà fins el 10 d'este mes, està dirigit a doctorands, màsters, llicenciats i alumnes d'últim curs dels Graus d'Historia, Art, Lletres i Humanitats, específicament interessats en la Història Medieval i desitgen un major aprofundiment en els seus estudis.

A la realització d'aquest curs acudeix una selecció de professors, tant nacionals com internacionals, especialistes en diferents camps de la Història Medieval i a més es compta amb la col·laboració tècnica de la Societat Espanyola d'Estudis Medievals.
 
Amb aquesta activitat, es pretén donar compliment a l'article 8.b) de la Llei 10/2008 del Reial Monestir de Santa María de la Valldigna en el qual s'indica textualment: "Fomentar i promoure iniciatives de recerca per a la recuperació de la història de la Comunitat Valenciana i del seu patrimoni cultural, i aquelles que perseguisquen el coneixement i difusió del recinte monumental, dels seus valors artístics, culturals i de la seua història. Especialment totes aquelles que tinguen com a objectius estudiar els temes que afecten al patrimoni, comunicació i cultura, així com al medi ambient, a la indústria, al comerç, a les noves tecnologies i a les realitats científiques i socials. Tot açò amb preferència de les regions en les quals va tenir la seua major influència i relació l'antic Regne de València, com van ser les de l'àmbit mediterrani."
 
Després d'una acurada selecció, a causa de la gran quantitat de curriculums presentats, s'han seleccionat 24 alumnes, que pels seus resultats acadèmics, gaudiran d'una beca de participació i transport per al congrés finançada per la Fundació Jaume II el Just i la Universitat de València. Entre els estudiants es troben alumnes procedents tant de la Comunitat Valenciana com d'altres llocs d´Espanya.

L'organització acadèmica, a càrrec del catedràtic Rafael Narbona Vizcaíno, també ha comptat amb professors experts de diverses procedències com ara la Universitat de Castilla La Mancha, la Universitat de les Illes Balears, la Université de Pau et de Pays de l'Adour, la Universitat de València i la Universitat d'Alacant.
 
next