Manacor nega un concert de la banda militar perquè és conseqüència del Decret de Nova Planta

RedactaVeu / Manacor

Mitjançant una carta oficial Miquel Oliver, batlle de Manacor, de Més per Manacor/ER, li ha comunicat al Comandant General de Balears, Senyor Rafael Baena Reyes Cap d’Estat Major que l’ajuntament dins dels actes programats per commemorar els 300 anys de l’aplicació del Decret de Nova Planta no contempla, ni els “sembla oportú” que la Capitania General de Balears celebre un concert amb la banda militar per commemorar, alhora també el 300 anys de la creació d’aquesta.

Els motius, explicats a la carta, són bastant obvis. Així, en la missiva es pot llegir que “la creació de la Capitania General de Balears és una conseqüència del Decret de Nova Planta en què, per dret de conquesta, les Illes Balears perdien les seves institucions centenàries”.

Tot seguit, el batlle reconeix l’evidència, on diu “efectivament, es compleix el 3r centenari de la creació de la Capitania General de Balears perquè —també— es compleix el Tricentenari de la proclamació del Decret de Nova Planta”.

L’Ajuntament de Manacor sí celebrarà aquest Tricentenari, “en record dels fets succeïts fa 300 anys i de les conseqüències nefastes per al nostre poble”. Però, per coherència, segueix dient el batlle “no entra en cap cas dins les nostres previsions celebrar la creació de la Capitania” i tot seguit li comunica al Cap de l’Estat Major que “no ens sembla oportú que es faci aquest concert a Manacor”.


Díptic amb els actes organitzats per l'exèrcit. Consta programat el concert de la banda militar per al 25 de setembre


Carta del batlle de Manacor adreçada a la Comandància General de Balears
 

 

Comentaris

Alexandre Pineda Fortuny
8.

EM PAREIX EXCEL·LENT QUE ELS AJUNTAMENTS TINGUEN CONEIXEMENTS HISTÒRICS I ACTUIN AMB DIGNITAT. MOLT BÉ PER L'EQUIP DE GOVERN DE MANACOR

  • 1
  • 0
Joanma Teulada
7.
#6 Bé, no se exactament a què be això. En qualsevol cas he de dir que, de la lectura del document evacuat pel batlle de Manacor no s'infereix cap acte de denegacío o "negació" municipal. És una mera declaració absolutament inútil i impròpia d'un primer regidor municipal. Si bé és cert que s'enten molt millor el document si tenim davant la solicitud militar. Jo la he trobada en un altra web. El militar demana que si al batlle li sembla oportú fer el concert, li cedixca un local municipal. En la contestació del batlle únicament es diu que no li sembla oportú que es faça el concert a Manacor, cosa la qual pot estar molt bé, però que no deixa de ser una mera declaració. Donat que en el escrit del Batlle no es denega expressament res. A mes a més, tampoc es pot deduïr que de la consideració de la inoportunitat de fer el concert s'inferixca necessàriament la negativa a concedir un local. Si diguerem això estariem incorregut en una fal·lacia lògica anomenada "Negació de l'Antecedent" segons la qual, si A implica B, és incorrecte afirmar que si no es dona A, aleshores necessàriament tampoc es donarà B. Tot acò només es una mostra de la manca de preparació d'alguns del nostres mandataris. I per concloure dir que tot estaria moltíssim més clar si el Senyor Batlle de Manacor, en comptes de dir "No ens sembla oportú que es faci aquest concert a Manacor"
hagués dit "No ens sembla oportú que es faci aquest concert en un local de l'Ajuntamt de Manacor". Però clar... Això seria massa respectuós amb les formes democràtiques pròpies d'un Estat de Dret.
  • 0
  • 18
remigio III
6.

#1 Vaja, els quintacolumnistes de franco comencen a respirar.

  • 6
  • 0
Joanma Teulada
5.
#4 No, de cap manera. Doncs ni uns ni tampoc l'altre tenen possibilitat de tal cosa.
  • 0
  • 11
AMARCORD Oliva
4.

#1 Que els marcians tampoc van deixar tocar a la banda militar espanyola?

  • 11
  • 0

Comenta aquest article

Publicitat
Publicitat