Diari La Veu del País Valencià
Manacor nega un concert de la banda militar perquè és conseqüència del Decret de Nova Planta
RedactaVeu / Manacor

Mitjançant una carta oficial Miquel Oliver, batlle de Manacor, de Més per Manacor/ER, li ha comunicat al Comandant General de Balears, Senyor Rafael Baena Reyes Cap d’Estat Major que l’ajuntament dins dels actes programats per commemorar els 300 anys de l’aplicació del Decret de Nova Planta no contempla, ni els “sembla oportú” que la Capitania General de Balears celebre un concert amb la banda militar per commemorar, alhora també el 300 anys de la creació d’aquesta.

Els motius, explicats a la carta, són bastant obvis. Així, en la missiva es pot llegir que “la creació de la Capitania General de Balears és una conseqüència del Decret de Nova Planta en què, per dret de conquesta, les Illes Balears perdien les seves institucions centenàries”.

Tot seguit, el batlle reconeix l’evidència, on diu “efectivament, es compleix el 3r centenari de la creació de la Capitania General de Balears perquè —també— es compleix el Tricentenari de la proclamació del Decret de Nova Planta”.

L’Ajuntament de Manacor sí celebrarà aquest Tricentenari, “en record dels fets succeïts fa 300 anys i de les conseqüències nefastes per al nostre poble”. Però, per coherència, segueix dient el batlle “no entra en cap cas dins les nostres previsions celebrar la creació de la Capitania” i tot seguit li comunica al Cap de l’Estat Major que “no ens sembla oportú que es faci aquest concert a Manacor”.

Díptic amb els actes organitzats per l’exèrcit. Consta programat el concert de la banda militar per al 25 de setembre

Carta del batlle de Manacor adreçada a la Comandància General de Balears

Comparteix

Icona de pantalla completa