Diari La Veu del País Valencià
CCOOPV celebra la creació d’unitats per vetlar per la igualtat de drets i oportunitats
RedactaVeu / València

La Generalitat va anunciar recentment la creació en totes les Conselleries i en Presidència de la Generalitat d’unitats encarregades de vetlar per l’aplicació efectiva del principi d’igualtat i incorporar la perspectiva de gènere en les decisions que prenguen.

La Secretària de la Dona de la Federació de Serveis a la Ciutadania, Mar Vicent, ha qualificat la iniciativa de “bona notícia, ja que la igualtat de drets i oportunitats no és una promesa de fàcil compliment, exigeix mesures concretes, de caràcter pràctic que vagen més enllà dels discursos d’intencions acostumats”.

A més, el Consell no parteix de zero, la mesura va en la línia de la proposta que ja s’arreplegava, encara que amb un caràcter molt menys ambiciós, en el I Pla d’Igualtat de la Generalitat. L’àmbit d’aplicació d’aquell primer pla abastava la totalitat de la plantilla de l’Administració autonòmica xifrada en 17.000 treballadors i treballadores.

En aquest Pla, vigent fins al 2013 i incomplit quasi íntegrament, es promovia la creació d’unitats per al seguiment i coordinació en cada conselleria de les polítiques d’igualtat desenvolupades. Fins hui, aquestes polítiques han sigut inexistents i l’òrgan encarregat de coordinar-les també.

Comissions Obreres confia que de la nova administració autonòmica, en coherència amb la rellevància atorgada a les polítiques d’igualtat, aborde de forma immediata el II Pla d’Igualtat per a tota la seua plantilla.

Per a la Secretària de la Dona de la FSC de CCOO PV, l’acord “resulta esperançador per al personal autonòmic, ja que és d’esperar que un Govern obstinat en la igualtat, comence per millorar les condicions laborals de les dones a les quals dóna ocupació, eradicant qualsevol signe de discriminació i fent de la conciliació una cosa més que un lema”.

Comparteix

Icona de pantalla completa