Compromís demanarà una comissió d'investigació sobre l'EMTRE

Morera assegura que volen saber on van a parar els diners que es paguen pel rebut del fem
30 març 2013 01:00h
RedactaVeu / València

El portaveu de Compromís a les Corts Valencianes, Enric Morera, ha anunciat que la seua formació demanarà la creació d'una comissió d'investigació de l'EMTRE (Entitat Metropilitana per al Tractament de Residus) al parlament valencià, amb la finalitat de saber on van a parar els diners que els ciutadans i ciutadanes paguen en el seu rebut del fem perquè es reciclen totes les deixalles que siguen reciclables i que, en l'actualitat, sols es fa amb un 30% del que es rebutja a llars i empreses.

Segons Morera, "és molt misteriós i per això cal investigar i cal que es conega tota la veritat, perquè estem pagant per un servei que no s'està complint al 100% i per tant, ens agradaria saber on van a parar eixos diners que no es fan servir per al reciclatge. És incomprensible que els ciutadans i ciutadanes cada dia paguen més impostos o unes taxes més cares i que després eixos serveis no s'executen".

El síndic de la coalició valencianista, progressista i ecologista diu que des de la seua formació, "temem que el que puga estar passant amb els diners dels ciutadans en l'EMTRE siga igual o pitjor que el que ha passat a Emarsa i ha escandalitzat la societat. Si tot és correcte, pensem que el PP no tindrà cap inconvenient en acceptar la nostra petició de comissió d'investigació i si hi ha irregularitats, també pensem que caldria acceptar eixa comissió per a saber la veritat. Si s'està produint un nou cas de saqueig de les arques públiques s'ha de perseguir fins el final i amb totes les conseqüències els culpables i els mals gestors".

next