Diari La Veu del País Valencià
Caos en el Conservatori Superior de València
RedactaVeu / València

Alumnes i exalumnes de la professora de violí Ma Carmen Antequera han fet pública una carta de suport, en la qual mostren el seu “desacord amb el sobtat canvi que es va a establir al Conservatori Superior de Música de València”. Els violinistes indiquen que “l’eixida de la nostra professora per la no renovació de les Comissions de Servei és injusta i comportarà un enorme retard en el nostre desenvolupament com a violinistes. A més, impedirà a futurs alumnes beneficiar-se de les ensenyances d’una docent de reconegut prestigi, amb els mèrits que la capaciten per exercir al Conservatori Superior de Música de València”.

Els alumnes i exalumnes aporten un resum de la llarga carrera artística com a violinista i docent de la seua professora, emfatitzant en què Antequera “en 2002 entra a formar part del Cos de Professors de Música i Arts Escèniques de la Generalitat Valenciana obtenint la primera plaça de la seua oposició. Anteriorment fou professora durant sis anys al Conservatori de Guadalajara”.

Pel que fa a la vessant investigadora destaquen que “el seu treball continu amb els compositors l’ha portada a realitzar una investigació profunda en la música d’un dels compositors espanyols més importants del panorama internacional com és Mauricio Sotelo, presentada per a l’obtenció del seu DEA en la Universitat de La Rioja en 2012. I en aquest any 2015, ha obtés la titulació de Doctora Cum Laude per unanimitat amb la tesi que porta com a títol Catalogación sistemática y análisis de las técnicas extendidas en el violín en los últimos treinta años del ámbito musical español, en la Universitat de la Rioja”.

Però, és en la valoració com a docent en contacte diari amb ells on destaquen que Antequera “ens proporciona recursos tècnics i musicals, així com suport psicològic per afrontar les nostres metes. Ens aporta la seua profunda experiència investigadora en els treballs de fi de grau que tutoritza. Es volca en cadascun de nosaltres, ampliant el seus horaris de forma altruista en pro de la nostra formació. És exigent i ens demana la màxima disciplina i professionalitat. Tot açò demostra la seua gran feina i professionalitat com a músic i docent, i la qualifica per donar classe en un centre d’ensenyança superior que pretén un alt nivell”.

És per tot açò que exposen que, amb rotunditat, afirmen que “els seus alumnes i exalumnes, mostrem el nostre total desacord amb la decisió d’apartar aquesta gran professional del CSMV. Ma Carmen Antequera és el motiu pel qual molts de nosaltres hem decidit estudiar al Conservatori Superior de Música de València. La seua sortida tindria com a conseqüència l’eixida d’alguns alumnes de violí del Conservatori i el trasllat a altres centres”, conclouen.

Antequera en la darrera SIMC de Montserrat (estrena de Ramoscare d’Escrivà)

Comparteix

Icona de pantalla completa