Ontinyent contra la síndrome IDIC15 amb un concert solidari

El concert, organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació Nacional Síndrome IDIC15, tindrà lloc a les 20.00 hores aquest dissabte
27 agost 2015 01:00h
RedactaVeu / Ontinyent
 
La ciutat d’Ontinyent farà aquest dissabte una crida a la solidaritat amb els afectats per la síndrome IDIC15 amb un concert solidari aquest dissabte al Teatre Echegaray, en el qual participaran desinteressadament nombrosos músics per recaptar fons per a la investigació d’aquesta malaltia ‘rara’ d’origen genètic.
 
El concert, organitzat per l’Ajuntament d’Ontinyent i l’Associació Nacional Síndrome IDIC15, tindrà lloc a les 20.00 hores i els diners de l’entrada es destinaran íntegrament a aquesta associació, comptant-se amb músics com  Robe Mollà de Músicos de Guardia, Feliu Ventura, Tomàs de los Santos, Mire Vives, Kaoba i Andreu Valor. L’objectiu és seguir recaptant fons amb accions solidàries per acostar-se als  123.000 euros necessaris per a una línia d’investigació per a la qual a hores d’ara hi ha  30.000 euros. La investigació beneficiarà les famílies dels 40 xiquets diagnosticats del síndrome a l’Estat, entre les que es troba la família ontinyentina Orquín i la seua filla Mara, de 12 anys.
 
El coordinador de l’àrea municipal de Política per a les Persones, Jaime Peris, ha fet una crida a la ciutadania “a mostrar una volta més que Ontinyent és una ciutat solidaria, bé adquirint l’entrada per assistir presencialment o bé a través de la fila zero amb qualsevol quantitat, perquè només el fet d’aportar ja suposa un important suport moral per a les famílies en la lluita contra un problema sobrevingut a què han de fer front dia a dia, el simple fet de mostrar-los que no estan a soles ja és un grandíssim avanç”, destacava.
 
El pare de Mara, Miguel Àngel Orquín, ha manifestat que els pares “no tenen respostes mèdiques, estan sols i es troben encaixats en un carrer sense eixida”, agraint a l’Ajuntament per vincular-se “d’una manera tan positiva, a nosaltres com a família ens fa sentir-nos integrats” ja que la resposta social “està sent impressionant”. Va animar, també tota la ciutadania a col·laborar, recordant que el mateix dia del concert, al Teatre Echegaray, es podrà adquirir el llibre “Mara, que sueña dentro del espejo”, escrit per Miguel Àngel Orquín i Santiago Sanchis i destinat també a recaptar fons.
 
L’entrada per al concert té un preu de 10 euros i es pot adquirir als següents punts de venda: Perruqueria La Nuri de los Peines (Carrer de l´alcalde Paco Montés, 8), Calzados Mirkozuin (Carrer dels Furs, 11), Tabata (Carrer del Músic Martínez Valls, 30), Óptica Clara Visión (C. Martínez Valls, 27), Twinner Ontinyent (Av. Daniel Gil, 35) i Susi Peluqueros (C. José Simón Marín, 10).
 
Per als que no puguen assistir al concert però vulguen participar i col·laborar amb la causa, poden fer un ingrés en Caixa Ontinyent (Fila Zero) al compte IBAN ES29 2045 6001 5111 0000 3247, comprar el llibre o obtenir més informació a la pàgina de l’associació.


Cartell del concert solidari 
next