Primer cas d’infecció per Chikungunya registrat a Vila-real per importació

27 agost 2015 01:00h

RedactaVeu / Vila-real.

L'àrea de Sanitat Ambiental del departament de Salut Pública de Castelló ha informat a l'Ajuntament de Vila-real sobre el primer cas d'infecció pel virus del Chikungunya registrat en la ciutat per importació. 

El departament de Salut Pública, autoritat competent en la matèria, ha notificat al consistori, a través d'un fax, l'existència d'una persona que va arribar a la ciutat contagiada pel virus procedent d'Àfrica i que ha sigut tractada i donada d'alta en l'Hospital de la Plana en els últims dies.

La regidora de Sanitat, Silvia Gómez, afirma que l'Ajuntament, que es troba treballant des de fa temps de forma activa en el tractament contra els mosquits, "col·laborarà i actuarà segons les ordres i el protocol que ens transmet Salut Pública, com sempre hem fet, des de la lleialtat institucional". 

No obstant açò, recorda que "seguim lluitant perquè les autoritats competents assumisquen la seua responsabilitat davant aquest problema supramunicipal, tal com hem fet fins ara, arribant, fins i tot, a la via judicial".

Gómez llança un missatge de calma a la població i garanteix que "la persona contagiada ja està recuperada i no s'ha infectat a la ciutat". "Es tracta d'un cas aïllat i importat de l'exterior que confiem que no es torne a repetir", conclou.
  
next