L’Alcúdia celebra les Festes Patronals del 2 al 8 de setembre

La Mostra Internacional de Dansa, la Nit de Rock, Les Paelles i el Junior Chef amb la participació de l’humorista Eugeni Alemany plats forts de les festes ‘roscanes’
28 agost 2015 01:00h
 
RedactaVeu / L’Alcúdia
 
Les festes s’iniciaran el dia 2 amb el Pregó 2015 a càrrec d’Artur Fontana Puig. A l’acte actuaran ‘En Clau de Jazz Quintet’ i els cantadors Christian i Jonathan Penalba. En acabar el pregó tindrà lloc la primera actuació de les festes amb el grup valencià Urbàlia Rurana, especialitzat en música folk valenciana d’arrels mediterranis.
 
Com a novetat, enguany se celebrarà el primer Junior Chef, un concurs de cuina dirigit als xiquets d’entre 10 i 15 anys. El dia 3 de setembre serà la final de la prova, on el talent culinari dels menuts assegura una vesprada d’allò més emocionant. Un acte en què l’actor i humorista Eugeni Alemany exercirà de mestre de cerimònies.
 

 
I com cada dos anys, arriba a les Festes la Mostra Internacional de Dansa, organitzada pel Grup de Dansa de l’Alcúdia en la seua 17a edició. El dia 3 de setembre podrem gaudir de l’actuació del ‘Ballet Kassuomaye Dalifort’ de Senegal i del Grup de Dansa de l’Alcúdia. El 4 de setembre, també a les 11 de la nit, actuarà el grup ‘Inanga Rapaunuí’ de la llunyana i exòtica Illa de Pasqua i el grup ‘Coros y Danzas Grupo Mazantini’ de Ciudad Real.
 
La paella, com a plat tradicional valencià, no podia faltar, és per això que la nit del dia 4 se celebrarà el V Aplec de Paelles Nocturnes, on a banda del sopar hi haurà també castells inflables i macrodiscomòbil. Eixe dia també se celebrarà la quinta edició del Ral·li Humorístic. Els participants hauran de superar distintes proves que estaran repartides en diversos punts del poble per poder arribar a la gran prova final de la Piscina d’Estiu Municipal.
 

 
Després de l’èxit participatiu dels darrers anys, l’Alcúdia tornarà a repetir en solidaritat amb la III  Carrera Solidària contra el Càncer que se celebrarà el dia 5. En acabar, Creu Roja l’Alcúdia impartirà gratuïtament la II Marató de Reanimació Cardiopulmonar per als principiants que vulguen aprendre aquestes habilitats en primers auxilis. El mateix dia a les 10 de la nit arriba la Nit del Rock amb grups alcudians, que comptarà amb la presència de huit bandes locals, mostrant així una aposta pels grups de l’Alcúdia.
 
El dia 7, serà un dels més complets i intensos per als roscans, amb la celebració de l’Entrà de la Mare de Déu de l’Oreto. Enguany els personatges del Pregoner, el Pelegrí de Montagut i la Maria seran interpretats per Joaquín Porta Torró, Sergio García Martínez i Alba Porta Millo, respectivament. La cercavila estarà acompanyada per agrupacions com Els Negrets, la Carxofa, els Arquets, entre altres grups locals, que amenitzaran l’acte. Cap a la nit, la plaça Tirant lo Blanch rebrà centenars de persones per a la Revetlla de Disfresses, en la qual s’assignaran premis a les millors disfresses.
 
Joves, majors i menuts podran gaudir d’uns dies amb activitats d’allò més variades i entretingudes, que de segur no deixaran indiferent ningú.

 
 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next