Diari La Veu del País Valencià
Per la liberalització de trams de l’AP-7 en les obres afectades en la N-332 i N-340
RedactaVeu / País Valencià

El secretari d’Infraestructures i Sostenibilitat del PSPV, Francesc Signes, ha presentat una proposició no de llei perquè es procedeisca a la liberalització parcial d’alguns trams de l’autopista AP-7, que actuarien com a circumval·lacions, en aquells municipis afectats per obres en la N-332 a les comarques del sud i a les centrals i en la N-340 a les comarques del nord.

Sobre aquest tema, Signes ha posat l’accent en el fet que el Govern de l’Estat “va planificar la realització d’aquestes obres per a millorar i ampliar la capacitat de la carretera N-332 a les comarques d’Alacant i de València, i de la carretera N-340 de les comarques de Castelló”. No obstant açò, aquestes obres “segueixen retardades per la falta de dotació econòmica en els pressupostos de l’Estat de 2012 i 2013”, la qual cosa produeix importants ‘embuts’ que en dates d’elevat trànsit, com és la Setmana Santa, es fan molt més patents.

Igualment els socialistes han demanat a la Generalitat que es dirigeisca al Govern de l’Estat perquè aquest procedeisca a la supressió d’augment del peatge de l’AP-7 i proposen recuperar i imposar els descomptes i bonificacions aprovats conjuntament amb la pròrroga de la concessió que finalitza en 2019.

Signes ha destacat que l’augment del 8% del peatge “ha suposat un perjudici per els empresaris del sector turístic de les comarques de l’Alacant i del País Valencià en general”. Sobre aquest tema, ha remarcat que aquest fet que afecta a la competitivitat del sector, “es fa extensiu també a altres sectors de l’economia alacantina, especialment a les comarques de la Marina Alta i Baixa, ja que no hi ha via alternativa per al transport de productes agroalimentaris o industrials dels seus pobles i negocis”.

Liberalització completa en 2019

A més, el PSPV reclama que la liberalització completa de l’AP-7 es produeisca en 2019. En aquest sentit, el diputat socialista, ha recordat que la concessió de l’AP-7 expirava l’any 2006, però el Govern central la va ampliar fins a 2019 “el que va suposar restar competitivitat a les nostres comarques costaneres durant tretze anys més”.

A açò cal sumar que aquesta pròrroga “va incloure una rebaixa de tarifes i bonificacions per a ús habitual que, en aquest moment, ha desaparegut”. Signes ha insistit que aquesta obra “ja està amortitzada, per la qual cosa l’empresa concessionària no necessitava cap increment d’ingressos per al seu manteniment ni per a mantenir llocs de treball, sobretot tenint en compte que s’estan substituint treballadors per màquines de cobrament i, per tant, ja s’està reduint el personal en lloc de crear ocupació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa