Diari La Veu del País Valencià
FECOMVAC inicia tràmits legals per a denunciar a Fira València per Teyoland
EFE / València

La Federació de Comerciants de Mobles de la Comunitat (FECOMVAC) ha demanat a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, que suspenga cautelarment el conveni subscrit entre Fira València i Teyoland, i també s’ha dirigit a la Comissió Nacional de la Competència per a denunciar males pràctiques competitives. La signatura del contracte pel qual Teyoland podrà usar les instal·lacions d’una institució pública ‘suposa la fallida de les més elementals regles del mercat en situar a un competidor directe en una posició d’avantatge enfront del comerç tradicional del moble’

FECOMVAC ha emprès aquestes accions després de les ‘infructuoses reunions’ mantingudes tant amb representants de la institució firal com de Generalitat.

La Federació ha presentat un escrit a l’alcaldessa de València, Rita Barberà, en la seua qualitat de president de Fira València, en el qual, a més de sol·licitar una còpia de l’esmenta’t conveni, demana la suspensió cautelar dels seus efectes per considerar que poden existir ‘greus irregularitats’ en el procés d’adjudicació del mateix.

Els comerciants sol·licitaren a la Càtedra de Dret de la Universitat de València un dictamen jurídic sobre el procés seguit per Fira València per a l’adjudicació de l’ús d’un dels seus pavellons a Teyoland per a la implantació d’una gran superfície comercial destinada a l’hàbitat.

“Animats per les conclusions d’aquest dictamen, en el qual s’adverteix, entre altres coses, de les greus irregularitats observades en el conveni i, davant la persistent opacitat de les Administracions implicades en la gestió de Fira València, FECOMVAC ha decidit actuar en defensa dels interessos del comerç del moble”, adverteix en un comunicat.

La signatura del contracte pel qual Teyoland podrà usar les instal·lacions d’una institució pública ‘suposa la fallida de les més elementals regles del mercat en situar a un competidor directe en una posició d’avantatge enfront del comerç tradicional del moble’.

La Federació ha manifestat la seua disposició d’arribar fins al final en la defensa dels interessos del col·lectiu, per la qual cosa ha contractat a un prestigiós bufet perquè assumeisca la direcció jurídica de l’assumpte.

Comparteix

Icona de pantalla completa