Diari La Veu del País Valencià
107 interins de música a l’atur per no concedir totes les comissions
RedactaVeu / València

A través d’un comunicat ‘l’Associació de Docents de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana’ (ADMAECV) ha fet públics els punts que van tractar ahir a la Conselleria d’Educació amb el director general de Personal Docent Joaquín Carrión Candel, després d’haver sol·licitat una reunió per tractar la problemàtica laboral dels docents dels Conservatoris del País Valencià el passat dilluns 24 d’agost.

Des de l’associació destaquen que aquesta reunió arriba massa tard, però, tot i això van plantejar al Director General quatre punts que mostren algunes de les situacions en què queden 107 professors interins de música, així com urgències necessàries per al desenvolupament dels ensenyament musicals superiors i professionals al País Valencià.

Segons el comunicat, amb quatre punts diferencials, durant la reunió “tractarem la problemàtica que ha provocat la no concessió de totes les comissions de servei als Conservatoris Superiors i Professionals, i la situació dramàtica que provoca als interins del professional que van a l’atur (107). A més a més, se li posaren exemples de casos greus per malaltia, que sorprenentment no han sigut concedides”. La resposta de Carrión a aquest punt sobre les comissions atorgades a punta que “va insistir que atorgar les comissions mentre hi ha una querella presentada per l’associació d’interins en funció de catedràtic, podria provocar una sentència en contra de l’administració i haver de paralitzar el curs en qualsevol moment”. Però, ADMAECV li recordà que “la querella no s’ha admès a tràmit, i pot ser arxivada o rebutjada”.

Tot seguit “se li va exposar la necessitat d’un reglament diferenciat dels ensenyaments especials respecte dels generals (Secundària). Es va comprometre a desenvolupar un reglament ROF o ROC exclusiu per als conservatoris professionals”.

Els representants de l’ADMAECV, “destacarem la necessitat d’estabilitzar (i crear) les plantilles dels Conservatoris Superiors del País Valencià. Aquest fet, que ha prolongat una situació anòmala (i en això coincidim) durant més de dos dècades, està ajudant a crear controvèrsia amb el decret 427/2013. Amb l’estabilitat de les plantilles orgàniques dels Conservatoris Superiors també s’estabilitzarien les dels Professionals i, a més a més, deixaria lliures places per traure-les a oposició i/o cobrir amb interins. Una vegada publicats els temaris en el BOE, es poden convocar les oposicions de torn lliure del proper any 2016. Al mateix temps, també els demanàrem que poden desbloquejar el procediment d’accés directe dels funcionaris que pareix que havia quedat bloquejat abans de la constitució del nou Govern”.

Finalment, el Sr. Carrión “es va comprometre a escoltar i col·laborar amb l’associació (ADMAECV), en totes les decisions esmentades que impliquen al nostre col·lectiu”, conclou el comunicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa