Diari La Veu del País Valencià
Els exàmens de valencià es podran fer a l’estranger
RedactaVeu / València

La xarxa de centres CEVEX implantats a altres territoris de l’estat i de l’estranger es convertiran en seus per a la realització d’exàmens i cursos de la Junta Qualificadora de Coneixements de Valencià (JQCV).

Així ho arreplega l’acord aconseguit entre el conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL), Ramon Ferrer.

Segons han explicat Alcaraz i Ferrer la iniciativa respon a la “voluntat del Govern valencià de promoure l’ús del valencià”, ha informat en un comunicat la Generalitat.

Per a Alcaraz, la col·laboració del Consell amb l’Acadèmia servirà per “difondre el valencià i assegurar un dret”, i s’ampliarà així la “nova visió que el Govern valencià té per als CEVEX”.

El conseller ha assenyalat que “els exàmens de la Junta en aquests centres se sumaran a una altra sèrie d’activitats i productes culturals com exposicions o presentacions de llibres acordades recentment amb la Secretaria Autonòmica de Cultura”.

Comparteix

Icona de pantalla completa