Diari La Veu del País Valencià
El Govern Estatal adverteix els alcaldes perquè pengen la bandera d’Espanya
Europa Press / València

Així consta en la circular remesa als consistoris per Moragues qui, segons ha advertit, la Delegació “està atenta” i “vetlarà pel respecte dels símbols d’Estat ja que no es pot consentir el menyspreu de determinats representants públics a la simbologia constitucional”.

“Hi ha polítics i representants que fan polítiques de gest i aposten per la divisió i l’enfrontament i no per la unió i el consens”, ha afegit, i ha considerat que la ciutadania “no entén aquest tipus de polèmiques” i que “s’obrin debats on abans no n’hi havia”, ha afirmat.

Al seu entendre, “es tracta de vetlar per la unitat i integritat d’Espanya des d’una concepció que tenim els valencians. Ens sentim valencians i espanyols i rebutgem qualsevol projecte rupturista, separatista i independentista”.

“Aquest tipus de gestos de retirades de banderes, d’himnes regionals o fotos del Rei, el que denoten és una idea de separació, de ruptura amb la Constitució i d’aquest projecte comú que és Espanya i destil·la radicalitat, rupturisme amb la Constitució i l’Estat”, ha dit Moragues.

“Diverses consultes”

En la circular es recorda que, davant “diverses consultes” realitzades a la Delegació per part d'”algun Ajuntament”, conforme al que es disposa en la Llei 39/1982, per la qual es regula l’ús de la bandera d’Espanya i d’altres banderes i ensenyes, la bandera d’Espanya “ha d’onejar en l’exterior i ocupar el lloc preferent a l’interior de tots els edificis i establiments de l’Administració municipal de l’Estat (article 3.1)”.

En el cas que l’Ajuntament utilitze la seua pròpia bandera, “ho farà al costat de la bandera d’Espanya en els termes establits en l’article 6 de la citada Llei (article 5).

D’altra banda, afig que l’article 85.2 del Reial decret 2568/1986, de 28 de novembre, pel qual s’aprova el Reglament d’Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals, estableix l’obligació que l’efígie de S. M. El Rei es col·loque en lloc preferent del saló on se celebren les sessions del ple d’Ajuntament.

Comparteix

Icona de pantalla completa