Diari La Veu del País Valencià
Cullera deixa de fer el resum i fotocopiar la premsa en ser il·legal
RedactaVeu / Cullera

L’alcalde de la localitat i regidor de Comunicació, Jordi Mayor, ha signat hui un decret en el qual prohibeix que es continue duent a terme aquesta activitat en considerar-la “il·legal” perquè viola el Copyright.

Mayor ha recordat que qualsevol reproducció no autoritzada de continguts dels mitjans de comunicació és contrària a la legislació vigent.

A més, l’alcalde recorda que amb açò s’estava contribuint de forma injusta a la precarització del treball dels periodistes. “Si es fotocopiaven els periòdics, es compraven menys exemplars, per tant baixaven els ingressos de les empreses informatives, i aquestes comptaven amb menys recursos, la qual cosa, al seu torn, generava una precarització del treball i afectava els continguts informatius. Nosaltres no hi seguirem contribuint”, ha apuntat Mayor.

L’Ajuntament de Cullera vol posar fi a una pràctica estesa entre institucions públiques i empreses en defensa dels interessos del sector de la comunicació, pilar fonamental de l’Estat de Dret, la democràcia i la llibertat d’expressió. El govern municipal considera que cal valorar el treball dels periodistes en la seua justa mesura, intel·lectualment i econòmicament, i la reproducció inadequada dels continguts que aquests produeixen és un atemptat contra els seus drets laborals.

L’Ajuntament seguirà comprant la premsa diària i augmentarà els exemplars adquirits perquè aquests estiguen a disposició, tant dels ciutadans, com dels funcionaris i els membres de la Corporació Municipal en els punts habituals (Ajuntament i Casa de la Cultura).

Comparteix

Icona de pantalla completa