Diari La Veu del País Valencià
Puig anuncia el programa pilot d’educació infantil per a xiquets de 2 anys
RedactaVeu / València

El programa pilot s’implantarà aquest nou curs en 33 col·legis del País Valencià. D’aquesta forma, l’educació pública i gratuïta “s’avançarà als xiquets de 2 anys”, ha dit Ximo Puig qui també ha volgut destacar la línia de treball del Consell que passa per “realitzar accions amb els mateixos pressupostos i recursos que tenia la Generalitat Valenciana i amb els quals s’ha aconseguit canviar la mirada: s’ha donat un gir social imparable”. Puig també ha fet referència al projecte de #XarxaLlibres pel qual es garanteix una ajuda econòmica en la compra dels llibres escolars.

Per a totes aquestes iniciatives, el President ha reconegut necessitar l’ajuda de totes les institucions i ha cridat a la raó en matèria educativa. “Si no es fan partidismes, és fàcil arribar a acords”, ha declarat sobre les crítiques rebudes per les diputacions d’Alacant i Castelló per a aplicar aquestes ajudes educatives. “Aquesta ha sigut una iniciativa de la Generalitat que està oberta a millorar la proposta, i no es tracta de posar-se a la contra.”

Ha incidit en la necessitat que un nou model “prioritze les polítiques públiques, que done valor a les necessitats ciutadanes i a la igualtat entre les persones”. El President ha destacat que “la Generalitat treballa en aquesta línia perquè en el pitjor escenari hem demostrat que es pot fer una política diferent”.

Detalls del projecte d’aules de 2 anys

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler, ha explicat els detalls d’aquest pioner projecte, indicant que “es pretén ampliar el nombre d’aules de dos anys de forma gradual durant els pròxims cursos”. A més, ha ressaltat que la proposta “ha sigut molt ben rebuda per les escoles i pels ajuntaments que començaran a dur-los a terme”.

Per al curs 2015-16 s’obrirà un període extraordinari de matriculació en els ajuntaments del 14 al 22 de setembre. Les sol·licituds es presentaran en el centre triat que farà pública la relació provisional d’admesos en el seu tauler d’anuncis el dia 24. La relació definitiva d’alumnes admesos es publicarà el 28 de setembre. El curs per a aquestes aules de dos anys està previst per al 5 d’octubre. La ràtio d’alumnes serà de 18 per aula.

El Secretari Autonòmic ha destacat també que aquesta mesura “s’inscriu en un clar gir social de les polítiques educatives”. Soler ha explicat també que “aquesta mesura era una prioritat per a la Conselleria perquè som molt conscients que l’actuació primerenca és fonamental per a aconseguir l’èxit escolar i està científicament comprovat que les actuacions que es puguen realitzar entre els dos i els huit anys de vida són determinants per a aconseguir-ho”.

La Conselleria ha informat que per a la selecció dels centres que començaran amb les aules pilot s’ha tingut en compte la predisposició i la col·laboració dels ajuntaments i les escoles, que havien de comptar amb aules adequades i amb programes d’ensenyament òptims que garantiren la competència per igual en les dues llengües oficials i un coneixement d’una tercera llengua. Tal com s’ha traslladat, per a la Conselleria “és fonamental realitzar un procés d’avaluació del projecte durant aquest curs que permeta determinar possibles dificultats i establir millores de cara a l’ampliació a més centres el pròxim curs”.

Poden consultar els centres que acullen les aules pilot ací

Comparteix

Icona de pantalla completa