Diari La Veu del País Valencià
Les pluges deixen fins 170 l/m2 a la Ribera

RedactaVeu / EP / València.

Les pluges caigudes en les últimes 12 hores han deixat fins 170 litres al paratge de La Murta (Alzira) i 100 litres per metre quadrat a Algemesí -també a La Ribera-, i aquest divendres es preveu que seguisquen sent fortes, especialment en el sud de les comarques centrals del PV i litoral nord de les comarques del Sud.



Benidoleig (la Marina Alta). Foto: Fran Gallego.

Així, durant les últimes 12 hores al paratge de La Murta (Alzira) han caigut 170 l/m2, a Algemesí 100.4 l/m2, a Carcaixent 85.0, a Guadassuar 76, a Alzira 71,6 i a Pego 63.4. A més, el cap de setmana comença amb alerta groga, risc, per pluges a Castelló, el litoral nord d’Alacant i a València, on en el seu litoral sud s’eleva a taronja.

El Consorci Provincial de Bombers ha realitzat durant la nit del dijous un total de 12 serveis a causa de les fortes pluges caigudes en les comarquesde la Safor i la Ribera. A més, les pluges van obligar a tallar durant la matinada la CV-505 al seu pas per Alzira en el quilòmetre 1.5 en els dos sentits, així com la CV-10 a Castelló, segons el Centre de Coordinació d’Emergències.

Per a aquesta jornada es preveuen cels nuvolosos amb ruixats localment d’intensitat forta i ocasionalment amb tempesta, menys probables i intensos en el sud de les comarques del Sud del PV. Les precipitacions més intenses seran més probables a la matinada i a primeres hores del matí en el sud de les comarques Centrals i litoral nord de les comarques del Sud.

Pel que fa les temperatures aniran en descens, sobretot les diürnes que poden descendir de forma notable puntualment. En el litoral, hi haurà vent del nord i nord-est moderat amb algun interval de fort; i en la resta, variable fluix predominant la component est.

Alzira

Comparteix

Icona de pantalla completa