La Fallera Calavera arrasa en la seua tornada al món dels jocs

L’autor llança una campanya a Verkami per fabricar 50 noves cartes i aconsegueix l’objectiu de finançament el primer dia
4 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València
 
Poc més de 12 hores han calgut per aconseguir l’objectiu de finançament, gràcies a una mobilització sense precedents dels seguidors de la difunta.
 
Aquesta ampliació del joc, que rep el nom de ‘La Fallera Calavera 2: els ingredients de la discòrdia’ incorpora nous elements i personatges que s’han d’afegir a la baralla original, com ara Canal 9, el Moro Mussa, Paquito el Xocolater o La Figa Ta Tia. En total, la nova proposta generarà una macrobaralla de 152 cartes que oferirà als jugadors tot tipus de situacions variades i inesperades.
 
 
El subtítol ‘els ingredients de la discòrdia’ fa referència al fil argumental i lúdic d’aquest nou paquet de cartes: l’aparició de tres ingredients polèmics que no es trobarien en la recepta original de la paella, plat que alguns valencians han convertit en sagrat. La valuosa Gamba de Dénia i la discreta Clòtxina Espia aporten avantatges als jugadors, però aquells que s’atrevisquen a incloure-les a la paella corren el risc que el seu arròs no agrade a la Fallera Calavera, amb el consegüent càstig per part de la morta enfurismada. El xoriç, per la seua banda, és l’ingredient prohibit que no es pot incloure a la paella, així que qui el tinga haurà d’intentar desfer-se’n com puga.
 
 
Un fenomen valencià
 
La Fallera Calavera va popularitzar-se a finals de 2013, quan Enric Aguilar va llançar una campanya de micromecenatge per finançar el seu primer joc de taula: una baralla de cartes que combinava la temàtica zombi amb el folklore i la cultura popular valenciana. A poc a poc i gràcies al boca-orella, el personatge s’ha anat fent més i més popular. Cada vegada més associacions, botigues i comissions falleres s’animen a organitzar campionats d’aquest addictiu joc que ja ha venut més de 3.000 unitats.
 
Al fenomen lúdic cal sumar-li el literari. Sembra Llibres va publicar el passat mes de febrer la novel·la homònima, escrita també per l’autor denier, on es relata la història de La Fallera Calavera, una valenciana que mor al balcó de lAjuntament de València quan un masclet li rebenta el cor. El llibre ja ha editat la 3a edició i acumula valoracions notables destacant l’enginy, l’humor sarcàstic i la crítica que es fa de la societat i política valencianes.
 
 
 

next