Festa Estellés en Twitter

L'Associació d'Editors del País Valencià s'uneix a la celebració de la Festa Estellés amb una iniciativa que ajudarà a donar més visibilitat a la figura del poeta valencià
4 setembre 2015 01:00h
RedactaVeu / València

Estellés també està present a les xarxes socials. Així, s’ha posat en marxa la campanya «Festa Estellés en Twitter» dins de les activitats proposades per a la Plaça del Llibre d'enguany. La mateixa comença aquest 4 de setembre, coincidint amb la data de naixement del poeta i transcorrerà paral·lelament a la celebració ja consolidada de les «Festes i Sopars Estellés» i culminarà el dia 20 de novembre, dia del llibre valencià.
 
A aquest esdeveniment, els organitzadors han convocat personalitats de la cultura i la societat civil valenciana; lectors/es, escriptors/es, llibrers/es, editors/es, “i tot aquell que vulga sumar-se, a gravar un micro-vídeo llegint versos d’Estellés”.
 

 
 
Vídeos de «140 caràcters»

La idea, d’acord amb la brevetat i espontaneïtat d’una xarxa com Twitter, és que es tracte de vídeos informals, gravats de forma no professional pels participants. En ells apareixerien versos d’Estellés: bé recitats, o presentats de qualsevol altra manera creativa, sempre utilitzant el micro-vídeo com a mitjà. La durada recomanable s’establiria entre 20 segons i un minut com a màxim.

La campanya, amb el títol genèric «Festa Estellés en Twitter», s’articularà a través de hashtag #llegirestellés.

Objectius de la campanya

Entre els objectius de la campanya figuren l’aprofitar les sinèrgies de les festes Estellés per traslladar la festa també a les xarxes, creant un ambient festiu virtual que tindrà el seu desenllaç a La Plaça del Llibre; impulsar una efecte viral dels versos estellesians, perquè arriben a cercles nous i animar els lectors no habituals a acostar-se als llibres en valencià; i coordinar amb les distintes celebracions al voltant de la figura d’Estellés, que tindran lloc al llarg de tot el País Valencià, per contribuir a la creació d’una comunitat lectora, que coneix els nostres autors.


next