Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV celebra el tancament dels comerços a València els diumenges des de l’1 de gener
RedactaVeu / València

“Que el Consistori haja fixat ja una data denota la seua determinació davant una mesura que està dificultant als treballadors i treballadores del sector poder conciliar la seua vida personal”, assegura José Miguel Mandingorra, secretari general de la Federació de Serveis de CCOO. Aquesta necessitat de conciliació “és una prioritat” per al sindicat i així se li ha traslladat al conseller Rafael Climent en la reunió mantinguda a l’agost. “Per açò també l’emplacem al fet que negociara l’obertura del nombre de festius”, afegeix Mandingorra.

Per a CCOO, en el procés de diàleg, a més de tenir en compte les organitzacions de consumidors, comerciants i grans superfícies, “ha de participar el sindicat, com a representant dels treballadors i treballadores del sector”. És per açò que, en la reunió celebrada amb el regidor responsable de l’àrea, Joan Calabuig, ha demandat formar part de l’Observatori del Comerç de la ciutat de València.

La central sindical ha traslladat als responsables polítics les conclusions de l’estudi realitzat mitjançant les actes de les passades eleccions sindicals de l’últim trimestre de 2014. Comparant-les amb les anteriors de 2010 es pot observar que l’obertura comercial els diumenges no ha suposat generació d’ocupació en les grans superfícies. “El poc treball creat ha sigut temporal i precari, mentre es precaritzaven les condicions de les persones que ja estaven treballant”, destaca Mandingorra.

Hui mateix s’ha concretat una altra trobada per seguir avançant en aquestes matèries amb el regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, i amb el director de Comerç de la Generalitat Valenciana, Natxo Costa.

Comparteix

Icona de pantalla completa