Diari La Veu del País Valencià
Gandia sol·licitarà la declaració de zona catastròfica per pluges
RedactaVeu / Gandia

En la reunió s’han analitzat els desperfectes en baixos, cotxeres i locals comercials que s’han produït principalment a la zona de la platja i realitzat un balanç de les accions a prendre en cas que les pluges continuen durant la jornada de hui divendres.

L’alcaldessa de Gandia ha comparegut posteriorment davant els mitjans de comunicació al costat dels portaveus de les forces polítiques de la ciutat destacant que les precipitacions produïdes “han estat les més fortes dels últims 10 anys, amb puntes de més de 150 litres per metre quadrat per hora a la platja i acumulats de més de 200”.

Diana Morant. Foto: Ajuntament de Gandia.

Malgrat el correcte funcionament de les infraestructures, la intensitat pluviomètrica ha estat tal que ha superat els màxims previstos pel sistema provocant els danys esmentats anteriorment. Referent a això, Morant s’ha compromés a què el govern revisarà les recomanacions realitzades pels tècnics en la reunió i estudiarà les necessitats que aquesta ciutat té en situacions com aquestes.

Declaració de zona catastròfica

Un dels acords presos en la reunió d’aquest matí ha estat la decisió de sol·licitar la declaració de zona catastròfica. Això permetrà als afectats que puguen rebre compensacions per part del Consorci d’Assegurances per les pèrdues que ha causat el temporal, que en aquest moment estan sent valorades.

Referent a això, l’actual govern ha sol·licitat al cap de la Policia Local i al de Bombers que realitzen un informe dels danys i facen un balanç aproximat de les pèrdues que s’han produït.

Comparteix

Icona de pantalla completa