Diari La Veu del País Valencià
Convoquen proves extraordinàries per a obtenir la capacitació d’ensenyament en valencià
RedactaVeu / EP / València

La Certificació de Capacitació per a l’Ensenyament en Valencià constitueix un dels requisits formatius del professorat per a l’ensenyament en les diferents llengües cooficials al País Valencià, per la qual cosa tots els aspirants que hagen superat l’oposició però que no estiguen en possessió de la capacitació en valencià estan obligats a obtenir-la durant la fase de pràctiques.

Així mateix, poden realitzar les proves tots els aspirants que, encara no havent superat l’oposició, hagen aprovat el primer examen i no estiguen en possessió de la certificació de valencià, atès que quedaran desactivats de les llistes d’aspirants a triar llocs en règim d’interinitat fins que acrediten la superació de la capacitació en valencià, segons han apuntat des del Consell.

Els participants en la convocatòria extraordinària seran inscrits d’ofici i tan sols hauran de confirmar la seua participació a les proves a través de l’enllaç que s’habilitarà en la pàgina web del Servei de Formació del Professorat des del dia 7 al 14 de setembre. El fet de no confirmar implicarà la no realització de la prova.

Les proves es realitzaran el dia 26 de setembre de 2015 a les 09.30 hores en els centres educatius de les ciutats d’Alacant, Castelló i València que seran indicats en la pàgina web del Servei en el moment de la publicació dels llistats definitius de sol·licituds confirmades.

Materials per a la preparació

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport posarà a la disposició dels aspirants, a través de la pàgina web del Servei de Formació del Professorat, en l’apartat de Capacitació, materials per a la preparació de les proves regulades per aquesta convocatòria.

Una vegada realitzades les proves, es farà pública en la pàgina web del Servei la llista provisional dels aspirants amb la qualificació d’apte o de no apte.

Així mateix, els aspirants no aptes podran interposar una al·legació, per registre d’entrada, en el termini de 10 dies naturals a explicar des de la seua publicació. Les al·legacions seran resoltes en el termini d’un mes des de la finalització del període de presentació, transcorregut el qual es consideraran desestimades les no resoltes i es tindran per definitius els resultats no esmenats.

Comparteix

Icona de pantalla completa