Diari La Veu del País Valencià
Destacats escriptors del País Valencià en la Setmana del Llibre Català
RedactaVeu / València / Barcelona

Enguany, La Setmana arriba a la seua 33a edició i continuarà treballant perquè la publicació i la lectura en català s’obrin al món. La Setmana del Llibre en català que organitza l’Associació d’Editors en Llengua Catalana, és una mostra que permet reconèixer la tasca de les editorials que editen en català, de les llibreries actives i de les revistes, donant visibilitat al llibre i a les publicacions periòdiques en català.

Pel que fa la presència d’escriptors del País Valencià en el certamen d’enguany, cal destacar la presència aquest mateix cap de setmana de nombrosos col·laboradors i columnistes del diari digital La Veu.

Així, els columnistes d’aquest digital Francesc Viadel i Toni Mollà, estaran presents aquest diumenge 6 de setembre a les 18 hores en la caseta 41 per signar les seues obres La Gran depuració i La desconnexió valenciana, respectivament, en un acte organitzat per l’Associació d’editors del País Valencià. A més, ambdós escriptors participaran en el debat d’actualitat valenciana que tindrà lloc a les 11:45 hores d’aquest diumenge dia 6 a la plaça de la Paraula de la mostra.

Pel que fa a la també columnista de La Veu Anna Moner signarà el seu El retorn de l’hongarés a la plaça de la Paraula a les 11 hores d’aquest diumenge 6 de setembre i participarà a les 12:45 hores d’aquesta mateixa jornada, juntament amb Juli Alandes i Antoni Gómez en la taula rodona que se celebrarà la plaça de la Paraula sobre la ‘Bona collita de novel·les que parlen del passat’.

A més a més, l’escriptor i columnista de La Veu del País Valencià Xavier Aliaga, participarà juntament amb Raquel Riart en el debat que sobre ‘Realitat i Ficció ‘ tindrà lloc a la plaça del Llibre aquest diumenge a les 12:30 hores. Ja de vesprada, Aliaga firmarà la seua obra El meu nom no és Irina a la caseta 41 del certamen.

La Setmana del Llibre compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i entitats culturals que dinamitzen i faciliten l’accés a la cultura i posa, molt especialment, l’accent en facilitar l’accés als fons editorials, alhora que és un espai per presentar les darreres novetats i oferir eines de foment i recomanació lectora. A més, dóna l’oportunitat de recuperar antics fons editorials i descobrir editorials i llibreries, i també ofereix un extens programa d’activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats…

La Setmana converteix durant 10 dies l’esplanada de la Catedral en la Ciutat de la Lectura, amb les seues avingudes i places i amb les casetes de fusta dels expositors. Cada any s’afegeixen més segells editorials, llibreries, distribuïdores i institucions per a participar d’aquest esdeveniment. Cada plaça comptarà amb un escenari, on tenen lloc diferents activitats com ara presentacions, debats, lectures, contacontes i recitals.

La Setmana també compta amb la col·laboració de les biblioteques públiques i d’entitats culturals que dinamitzen i faciliten l’accés a la cultura. Expositors i entitats col·laboradores ofereixen un extens programa de més de 250 activitats amb tertúlies, lectures en veu alta, espectacles, cites amb entitats i moltes sorpreses any rere any.

Comparteix

Icona de pantalla completa