Diari La Veu del País Valencià
Puig a Felipe González: ‘El concepte polític de país català no existeix’

EP / València.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha recordat a l’expresident del Govern espanyol Felipe González que “el concepte polític de país català no existeix” i que entrar en el debat sobre el reconeixement de Catalunya com una nació és generar “polèmiques estèrils”.

El líder del PSPV-PSOE s’ha pronunciat en aquests termes després que González, en una entrevista en La Vanguardia, haja apostat per una abordar una reforma de la Constitució per a reconèixer Catalunya com una “nació”.

“No existeix el concepte polític de país català i, per tant, són polèmiques estèrils que no van a cap lloc”, ha assenyalat Puig en declaracions als periodistes a la seua arribada al Comitè Federal que el PSOE celebra aquest dissabte a Madrid.

En aquest sentit, ha subratllat que el problema de Catalunya es deriva del “mal” finançament autonòmic que afecta la igualtat dels espanyols i dels catalans, i ha insistit en la necessitat de no ocultar-ho amb debats identitaris “que no són els més prioritaris” per als ciutadans.

Així mateix, ha advocat per “treballar” perquè “hi haja un nou horitzó en una Espanya diferent i integrada” i on la igualtat entre els espanyols “siga una realitat”.

Davant el 27S, Puig ha afirmat que el president del Govern espanyol, Mariano Rajoy, “faria bé en dialogar”: “Cal entendre’s i crec que hi ha molt d’espai per al diàleg, aquest és el camí”, ha recalcat, i ha advocat per tendir ponts entre Catalunya i l’Estat espanyol per a cercar solucions.

Per a Puig, Mas i Rajoy estan “polaritzant” la campanya electoral de cara a les eleccions catalanes que se celebren el pròxim 27 de setembre: “Estem en una deriva de polarització cercant vots i no solucions”, ha lamentat, per a després afegir que cap dels dos presidents “tenen intencions per solucionar els problemes” i només pretenen, al seu entendre, “avançar en la seua posició”.

Comparteix

Icona de pantalla completa