Diari La Veu del País Valencià
Èxit de la I Festa Estellés a Muro
RedactaVeu / Muro

Dissabte passat va tenir lloc la I Festa Estellés de Muro amb un èxit de participació, ja que malgrat la pluja, l’Espai d’Art Arpella de l’Arxiu Municipal va acollir més de 200 persones que volgueren retre-li un merescut homenatge al poeta valencià més emblemàtic dels nostres temps: Vicent Andrés Estellés.

L’acte va començar amb la intervenció del regidor de cultura de l’Ajuntament murer, Sergi Silvestre Pérez, qui després de recitar uns versos d’Estellés donà el tret d’eixida a la Festa Estellés juntament amb el president de la coordinadora de l’Alcoià-Comtat per la llengua, Francesc Gisbert i Muñoz.

Tot seguit, i abans de donar pas al sopar i a la participació lliure i espontània dels assistents en el recital, els poetes Manel Rodríguez i Castelló, Joan Jordà i Sanchis, i Mercè Climent i Payà trencaren el gel recitant versos propis dedicats al poeta o del mateix Estellés. Seguidament, els assistents varen gaudir de les seues viandes i àpats, acompanyades per la poesia, i regades amb cervesa, refrescos i vi, que com deia el poeta “el vi no podia faltar damunt la taula”. El vi de la terra.

La lectura dels poemes d’Estellés, des de ‘Els amants’ fins a ‘La rosa de paper’, estigué protagonitzada pel públic assistent a l’acte, no sols de Muro sinó també arribat d’indrets propers com Xàtiva o Alcoi, i també d’altres, com Catalunya. Des de l’organització, tant el president de la coordinadora de l’Alcoià-Comat pel Valencià, Francesc Gisbert, com el regidor de cultura del consistori murer, Sergi Silvestre, valoren molt positivament aquesta primera edició de la Festa Estellés en la qual l’assistència va ser nombrosa i participativa.

Finalment, l’acte conclogué amb l’espectacular i vibrant actuació del grup ‘Sis veus per al poeta’, conformat per Lola Ledesma, Eva Dénia, Maribel Crespo, Merxe Martínez, Patxi Ferrer i Mari Amparo Hurtado, que feren vibrar un auditori emocionat i amb els sentiments a flor de pell.

Comparteix

Icona de pantalla completa