Xàtiva nomenarà fill predilecte Raimon després del greuge del PP i Rus

L'obertura de l'expedient administratiu coincideix amb el 75è aniversari del cantautor

RedactaVeu /Xàtiva
 
L'Ajuntament de Xàtiva ha obert l'expedient que inicia els tràmits administratius que desembocaran en el nomenament de Raimon com a fill predilecte de la ciutat. El regidor de Cultura, Jordi Estellés, ha declarat que “és un reconeixement que s'havia d'haver fet molt abans. És una personalitat del món de la cultura que suposa un orgull per a Xàtiva. Ara aprofitarem el seu 75è aniversari per obsequiar-lo amb un regal tan significatiu”. Estellés creu que Raimon és mereixedor d'una distinció d'aquesta importància, donada “la seua trajectòria artística, caracteritzada per una reivindicació dels drets i llibertats de què tots podem gaudir hui i també per haver contribuït a donar relleu a la nostra ciutat arreu del món”.
 
El següent pas és que el plenari de l'Ajuntament aprove la incoació de l'expedient, amb el nomenament del regidor de Cultura com a instructor i de l'arxiver municipal, Isaïes Blesa, com a secretari. Una vegada complit el tràmit d'aprovació pel plenari, l'expedient estarà exposat al públic per un termini de quinze dies, a fi de recollir tots aquells mèrits, informacions o al·legacions que hi vulga fer constar la ciutadania.
 
En paraules de Jordi Estellés, “mai és tard perquè la ciutat de Xàtiva reconega, de manera institucional, la trajectòria artística de Raimon. Es tracta de facilitar-li ara tot allò que no va poder ser al seu moment”. A més d'aquesta distinció, el regidor ha anunciat que estan previstos una sèrie d'actes de reconeixement entre els quals s'inclouen recitals i altres esdeveniments de caire cultural.
 
Ramon Pelegero Sanchis, Raimon, nascut a Xàtiva el 1940, és un artista reconegut  internacionalment. Ha musicat obres de grans escriptors medievals i contemporanis com ara Ausiàs March, Joan de Timoneda, Anselm Turmeda, Salvador Espriu o Joan Salvat-Papasseit, entre d'altres. Els recitals de Raimon es convertiren en fenòmens de masses des dels inicis de la seua carrera com a cantautor. Foren multitudinàries les seues actuacions en l'Institut Químic de Sarrià (1966), el Palau de la Música Catalana (1967), la Facultat d'Econòmiques de la Universitat de Madrid (1968) o al Pavelló d'Esports del Reial Madrid (1976), per citar uns quants exemples en què  Raimon i altres artistes posaren veu i música a les ànsies de llibertat durant l'anterior règim. Fora de l’Estat espanyol, ha actuat a països com ara França, Japó, Estats Units o a alguns altres d’Amèrica del sud.
 
Posseeix nombrosos premis i distincions, entre els quals destaquen els següents: Premi Nacional de Música 1993, Medalla de Oro al Mérito en las Bellas Artes 1995, Medalla d'Or de Generalitat de Catalunya, Premi Ondas (SER) Barcelona 1997, Premi d’Honor de la Academia de las Artes y las Ciencias de la Música 2007, Medalla de la Universitat de València 2009, Doctor Honoris Causa per la Universitat d'Alacant 2011, Medalla d'Or de la Ciutat de Barcelona 2012, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes 2014, Medalla de Oro del Circulo de Bellas Artes de Madrid 2014.


 

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat