Diari La Veu del País Valencià
La UV i els il·lustradors valencians, units en una exposició solidària per Nepal
RedactaVeu / València

La Universitat de València comença un any més la temporada d’exposicions d’aquest nou curs acadèmic amb una mostra de caràcter solidari. L’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV) organitza al Centre Cultural La Nau una exposició-subhasta, del 9 al 12 de setembre, els fons de la qual es destinaran al poble nepalés, després de la crisi humanitària que travessa pels greus terratrèmols patits enguany.

Nombrosos il·lustradors i artistes gràfics s’han bolcat desinteressadament donant els seus treballs per a la subhasta benèfica que organitza l’Associació Professional d’Il·lustradors de València (APIV), amb la col·laboració de la Universitat de València i Oxfam Intermón.

Les prop de 300 obres originals i reproduccions seriades, donades per 105 il·lustradors i artistes gràfics de tota Espanya, seran subhastades i posades a la venda a preus assequibles. Tots els beneficis obtinguts tant en la subhasta com en venda directa seran destinats al fons d’emergència de Nepal d’Oxfam Intermón.

Des del dia 9 de setembre es podrà visitar l’exposició en la Sala Oberta de La Nau on s’exhibeix una selecció d’obres. La subhasta, que serà conduïda pels dissenyadors MacDiego, Modesto Granados i Boke Bazán, se celebrarà el dia 12 de setembre a les 18:30 hores a l’Aula Magna del Centre Cultural La Nau de la Universitat de València. Amb les obres que no siguen adquirides se produirà una segona subhasta ‘online’ al portal digital eBay del 16 al 22 de setembre.

Entre els il·lustradors participants apareix representada una àmplia varietat d’estils i tècniques, amb noms com els de Paco Roca, Isidro Ferrer, Cristina Durán, Carlos Ortin, Enrique Flores o Pablo Auladell, entre uns altres.

Cristina Durán.

Comparteix

Icona de pantalla completa