Diari La Veu del País Valencià
El nou any judicial s’obri amb la corrupció política com a eix central
La Marea / Madrid

A més del cas que afecta Iñaki Urdangarin i Cristina de Borbó, els tribunals també hauran de jutjar l’anomenat cas dels papers de Bárcenas i aclarir si el tresorer manejava la suposada caixa B del Partit Popular.

El partit del Govern també apareix en altres dels sumaris que hauran de jutjar-se al llarg de 2015 i 2016: el cas Gürtel. A València i a Madrid es veuran les vistes sobre si va haver-hi tractes de favor a determinats contractistes després de fer aquests aportacions de diners al PP.

Un altre expolític conservador, Rodrigo Rato, haurà de donar explicacions, junt amb Miguel Blesa, de les seues vinculacions amb dos escàndols financers: el cas Bankia i el de les Targetes Black.

Entre els socialistes, els expresidents de la Junta d’Andalusia Manuel Chaves i José Antonio Griñán acudiran al jutjat com a imputats pel cas dels EROs en aquesta comunitat autònoma.

Fora de la corrupció, s’espera que el Tribunal Constitucional resolga enguany qüestions tan polèmiques com el recurs del PP a la reforma de la llei de l’avortament del govern de José Luis Rodríguez Zapatero o fins i tot es pronuncie sobre una eventual declaració d’independència de Catalunya.

En el Tribunal Suprem, l’hotel El Algarrobico espera una sentència que aclarisca definitivament quina és la seua situació. També haurà de pronunciar-se en altres recursos que han arribat fins a aquesta instància, com les retallades en el finançament de les energies renovables o l’enfonsament del Prestige.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea (Llicència Creative Commons). Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa