Marzà: ‘Hem posat la legalitat en una al·legalitat silenciada’ en les comissions de servei

Marzà ha confirmat que la decisió de conselleria respecte a les comissions de serveis dels conservatoris de música i arts escèniques del País Valencià respon a “posar la legalitat per damunt, en allò que durant massa temps havia sigut una al·legalitat i un silenciament d’un problema que estava latent i que nosaltres hem intentat solucionar”. Ha confirmat que “hi haurà oposicions”, alhora que admet que “s’està estudiant el canvi del marc” per als ensenyaments superiors.
8 setembre 2015 01:00h
Sixto Ferrero / Algemesí

A les portes de la Capella de la Troballa d’Algemesí, mentre es donava l’inici de la Processoneta del Matí de la localitat riberenca, La Veu ha pogut parlar amb el conseller d’Educació Vicent Marzà i, aprofitant l’avinentesa, li hem preguntat per la problemàtica de les comissions de servei que estan afectant aquest inici de curs als conservatoris professionals i superiors de música i arts escèniques del País Valencià.

Preguntat per com ha encaixat el conseller que “l’Associació de Docents de Música i Arts Escèniques de la Comunitat Valenciana” (ADMAECV) demanara a través d’un comunicat la seua dimissió, el conseller Marzà ha respost que “entenem humanament la situació que passa i que estan passant els docents. Sabem que no és fàcil la situació en què estan i entenem que pugen demanar la dimissió. Nosaltres ens hem reunit en diverses ocasions amb gent afectada per aquesta situació i l’únic que hem fet és posar la legalitat per damunt en allò que durant massa temps havia sigut una al·legalitat i un silenciament d’un problema que estava latent i que nosaltres hem intentat solucionar. Hi haurà oposicions i per tant solucionarem el tema a llarg termini”.

Tot seguit, hem volgut saber si s’està treballant, a banda de les oposicions que a priori haurien d’estabilitzar les plantilles, o si s’està fent alguna cosa per dotar els ensenyaments superiors de música i arts escèniques d’un marc adient per al tipus d’ensenyaments que són, canviant definitivament el marc d’educació secundària vigent fins a hores d’ara, a la qual cosa el conseller Marzà ha dit que “és un altre dels aspectes que estem estudiant i que ens agradaria poder anar concretant. Només tinguem alguna cosa al respecte que es puga concretar i puga explicar-se ho farem”.


 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next