Diari La Veu del País Valencià
Báñez traslladarà a la UE la proposta d’Oltra sobre el corredor mediterrani per als refugiats

Europa Press / Madrid.

La ministra d’Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, ha precisat, després de presidir la Conferència Sectorial d’Immigració, que veu “novedosa” la proposta de la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Política Inclusives, Mònica Oltra, de crear un corredor mediterrani des dels territoris als quals arriben els refugiats fins als principals ports espanyols en el Mediterrani i ha assegurat que la traslladaran a la Comissió Europea en la reunió del pròxim dia 14.

Així mateix, ha indicat que el Govern ha d’esperar a conèixer el perfil sociolaboral i les necessitats concretes dels refugiats que finalment acollirà l’Estat espanyol, per a concretar el pla d’actuació “dels pròxims dies i mesos” i el repartiment d’aquestes persones entre les comunitats autònomes.

No obstant açò, ha incidit que “el trasllat no és el problema” i que el més urgent per a l’Executiu és conèixer els perfils de les persones que han d’anar a l’Estat espanyol. “Després poden venir a través d’un corredor marítim, però res impedeix que vinguen per carretera o també amb avió”, ha assegurat.

Comparteix

Icona de pantalla completa