Diari La Veu del País Valencià
Preparen una xiulada ‘multitudinària’ a Gerard Piqué a Alacant

Els xiulets que va patir el jugador català Gerard Piqué el cap de setmana en el partit que va disputar la selecció espanyola de futbol, no seran res comparats amb la xiulada que es pot arribar a endur si es munta una campanya al darrere.

Ha començat a córrer per les xarxes un cartell en el qual es fa una crida a xiular Gerard Piqué al proper partit que disputarà la selecció absoluta espanyola a Nadal a la ciutat d’Alacant. Els convocants de la protesta, que no s’identifiquen, diuen literalment que “no te olvides del silbato, silbar es libertad de expresión”.

Sancionaran la xiulada a Gerard Piqué, o la toleraran perquè, en el fons és una xiulada contra Catalunya?

El precedent és clar: la xiulada de l’himne espanyol a la final de la Copa del Rei entre el FC Barcelona i l’Athletic Club de Bilbao ha portat molta cua. Tot un Estat va estar carregant contra una xiulada que no feia més que representar el malestar de dues nacions envers un Estat colonial que viu de xuclar-se ens esforços socials i econòmics, per deixar-hi misèria.

Si ara s’organitza una xiulada contra Gerard Piqué, veurem polítics, opinadors, tertulians, cavernaris sortir en defensa del jugador blaugrana? O s’apuntaran a l’escarni perquè és català i del Barça? Segurament aquesta és l’opció més raonable d’esperar després de les crítiques que ha anat rebent Pep Guardiola per posicionar-se a favor de la independència, i a les quals s’hi ha tornat com bé relatava el directe!cat.

Notícia publicada al Directe.cat.

Comparteix

Icona de pantalla completa