Diari La Veu del País Valencià
‘Que cap alumne quede fora de la universitat per motius econòmics’
RedactaVeu / València

“L’educació és fonamental per acabar amb problemàtiques com la violència de gènere. Amb aquesta mesura intentem facilitar al màxim l’accés als estudis superiors a les víctimes i els fills i filles, de manera que puguen formar-se i millorar les seues expectatives de futur”, ha declarat Marzà. El conseller considera que aquesta mesura és “una mostra de la voluntat d’aquest Consell de posar els recursos de l’administració al servei d’aquells que més ho necessiten”.

A les víctimes de la violència de gènere se’ls aplicava l’exempció de taxes només en primera matrícula si ho sol·licitaven en la convocatòria de beques de la Generalitat. Ara es proposa estendre l’exempció a matrícules posteriors i als fills i filles de les víctimes directes. Aquesta novetat suposa un reconeixement equiparable a les exempcions que tenen les víctimes d’actes terroristes.

Beques extraordinàries

Així mateix, des d’Educació s’explicaran de primera mà al Consell Valencià d’Universitats les mesures adoptades perquè cap alumne deixe d’estudiar a la universitat per raons econòmiques amb la posada en marxa de les beques extraordinàries d’accés a la universitat i les beques que garanteixen la continuïtat en els estudis.

La Conselleria d’Educació pretén establir mesures de sensibilització i intervenció en l’àmbit educatiu a les víctimes a través del reconeixement de drets que garantisquen l’accés i l’obtenció d’una titulació universitària. En aquest sentit, proposarà l’exempció total de taxes per a les víctimes de violència al Consell Valencià d’Universitats.

La proposta inclou també els fills menors de 25 anys de les víctimes que, d’aquesta manera, podran accedir als estudis universitaris de manera gratuïta.

Primer Consell Valencià d’Universitats amb Marzà

En aquest primer Consell Valencià d’Universitats presidit pel conseller Vicent Marzà i que compta amb la participació del secretari autonòmic d’Educació i Investigació, Miquel Soler i de la directora general d’Universitat, Investigació i Ciència, Josefina Bueno, s’establiran les primeres línies de treball pel que fa a temàtiques com el mapa de titulacions i l’inici d’un pla estratègic d’investigació i ciència.

Comparteix

Icona de pantalla completa