Diari La Veu del País Valencià
La UPV guanya el concurs estatal de Robots Humanoides. Vídeo
RedactaVeu / Bilbao / València

Els artífexs d’aquest nou triomf han sigut els alumnes Adrián Benavent Pla i Misael Sandoval Salvatierra, del Grau d’Enginyeria Elèctrica, i Miguel Gilabert Gisbert, pertanyent al Grau d’Enginyeria Informàtica, que han competit sota la coordinació pels professors Jaime Masià i Juan Ramón Rufino.

A més del GROMEP, un segon equip ha acudit a aquesta edició en representació de la UPV. Format per integrants de l’Institut d’Automàtica i Informàtica Industrial (ai2), ha aconseguit finalitzar la competició en quart lloc.

Al costat de tots dos, participaren també altres conjunts procedents de la Universitat Carlos III de Madrid, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat de Castella-la Manxa.

Mobilitat, combats de sumo, velocitat i visió

Durant la competició, tots els equips afrontaren un total de quatre proves: mobilitat, lluita, velocitat i visió. En la primera, els robots han realitzat una carrera d’obstacles. En segon lloc, han tingut lloc combats de sumo entre ells.

Posteriorment, va haver una segona carrera consistent en la pujada i baixada d’escalons d’una escala de tres centímetres i, finalment, han competit en una prova de visió en la qual els robots havien de descodificar codis QR per identificar la major quantitat possible de dificultats.

L’equip del GROMEP de la UPV, que va acabar en quart lloc la prova de mobilitat, es va imposar en les tres restants (sumo, escales i visió), la qual cosa li ha permès obtenir una clara victòria en la classificació general.

>

>

>

Comparteix

Icona de pantalla completa