Diari La Veu del País Valencià
Per l’ús del valencià als webs i xarxes de les federacions i clubs esportius

Petició de Siciliano Aragonés. Signa la petició a change.org:

Benvolguts presidents dels clubs esportius valencians i de les federacions esportives valencianes:

Som aficionats de diferents equips del territori valencià, de diverses categories, i tots tenim en comú que utilitzem el valencià en el nostre dia a dia a casa, al carrer i, naturalment, a l’estadi. Seguim els nostres equips a través de les xarxes socials. Ens informem dels entrenaments i dels partits, de les lesions i dels fitxatges… Però, per desgràcia, ho fem amb massa dificultats, i això quan podem, en la nostra llengua: el valencià.

Al nostre territori, el valencià és una llengua oficial i l’única que és pròpia dels valencians. L’Estatut el protegeix, i les lleis n’incentiven l’ús i la normalització en societat. Però aquests objectius no depenen sols de l’administració. Depenen de tots. Per això, els nostres clubs i les nostres federacions, ambaixadors de les nostres ciutats, el nostre poble i la nostra cultura, haurien de fer tots els esforços possibles per normalitzar l’ús del valencià i col·laborar així en la seua defensa i conservació.

Per iniciar la normalització de la llengua a nivell esportiu no cal molt. Per començar, cal exigir competència en valencià als encarregats de les relacions públiques i als gestors de les comunitats en línia dels clubs i les federacions. D’aquesta manera podrien usar-lo, com ja fan amb d’altres llengües, i facilitarien la comunicació en valencià amb els esportistes.

Per això, els signants d’aquesta petició exigim que els encarregats de les relacions públiques de cada club i federació utilitzen el valencià perquè solucionen d’aquesta manera el problema d’invisibilitat que té la nostra llengua en les xarxes socials, en els comunicats i en els webs oficials. Al mateix temps, invitem tots els signants a seguir les pàgines oficials o no oficials en valencià de cada un dels nostres clubs i federacions.

Gràcies per la vostra col·laboració!

Signa ací

Comparteix

Icona de pantalla completa