Oltra diu d’intervenir internacionalment Síria amb sancions o amb una possible acció militar

Oltra: “No pot ser que el Mediterrani es convertisca en una fossa comuna"
9 setembre 2015 01:00h
Europa Press / Madrid

Així ho ha indicat en una entrevista en Onda Cero, recollida per Europa Press, després de la Conferència Sectorial d'Immigració d'aquest dimarts a Madrid, de la qual ha tornat a criticar que “el Govern no tinguera preparat un pla, un full de ruta o un document per a parlar amb totes les incerteses però amb uns marges amb els quals les comunitats autònomes ens poguérem organitzar" per aatendre  l'emergència humanitària dels refugiats de Síria.

Sobre la situació a aquell país, Oltra ha considerat que “una intervenció militar internacional amb militars sobre el terreny és un debat que hem d'obrir" i, encara que ha especificat que sí que la recolza, abans és partidària de sancions o mesures econòmiques.

"Al final estem comprant el petroli a l'Estat Islàmic per a pagar més barat", ha dit, per la qual cosa aposta “per deixar de fer-ho i deixar de finançar des d'Occident aquestes compres ja que quan es toca la butxaca es toca la medul·la del problema". "Si finalment no queda una altra que intervenir militarment, caldrà abordar el tema" encara que "tenint en compte que cal salvaguardar la població civil".

Oltra ha defensat que al País Valencià "portem des de la setmana passada organitzant un dispositiu" per fer front a la situació amb un pressupost de més de 620.000 euros i un pla d'intervenció amb implicació de diferents conselleries, mentre que “el Govern no ens va dir res". En aquest sentit, ha manifestat que “esperaven algun criteri de distribució” i van aportar la idea del corredor humanitari a través del Mediterrani perquè les ONG puguen atendre'ls i els refugiats es puguen distribuir entre els països d'acolliment.

Així, ha insistit que es pot traure els refugiats de les illes gregues per via naval ja que està convençuda que existeixen navilieres que col·laborarien ‘desinteressadament’ per portar-los als ports de Barcelona, València i Cartagena i distribuir-los per l'Estat espanyol.

D'aquesta manera, ha recalcat que “s'està parlant de milers de persones" pel que advoca per cercar la "via més fàcil per  facilitar l'eixida i distribució, que és a través de vaixells, i així en una setmana podria estar fet".

Oltra ha precisat de la reunió de dimarts que la "va remoure que els ciutadans estiguen tenint una resposta solidària i que, per contra, els governs no estiguem a l'altura". Com a exemple, ha explicat que a la Conselleria que dirigeix "estan telefonant tots els dies per a oferir-se i preguntar si han d'agafar els cotxes i anar a per ells". "Mentre esperem, hi ha gent que s'està ofegant", ha lamentat, per a afegir: "no pot ser que el Mediterrani es convertisca en una fossa comuna".

next