Diari La Veu del País Valencià
CCOO PV exigeix la constitució ‘urgent’ de la Mesa del Diàleg Social
RedactaVeu / València

La Comissió Executiva de CCOO PV ha aprovat una resolució en la qual insta el conseller d’Economia Sostenible, Rafa Climent, a convocar ja la Mesa del Diàleg Social, tal com preveu la Llei de Participació i Col·laboració Institucional aprovada per les Corts el passat mes de març.

Des del sindicat entenen que el nou Executiu ja ha tingut temps de prendre possessió i d’abordar les qüestions més apressants de les diferents àrees, per açò considera que “és moment d’iniciar la senda de la concertació mitjançant la instauració de l’òrgan establert per les Corts Valencianes”. Valora la convocatòria efectuada pel president Ximo Puig als secretaris generals de patronal i sindicats poc després d’assumir la responsabilitat, però considera que el Consell “ha de fer un pas més enllà de la política de gestos”.

Açò passa, segons el sindicat, per la convocatòria urgent de la Mesa del Diàleg Social per part de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Ocupació. Aquest òrgan de caràcter permanent, està format per les organitzacions sindicals més representatives, CCOO PV i UGT-PV, i per la patronal CIERVAL.

“Entre els assumptes que hauria de prioritzar està l’impuls de la política industrial, la reactivació de la formació per a l’ocupació o el desenvolupament autonòmic de la Garantia Juvenil, iniciativa europea per facilitar la incorporació de la joventut al mercat de treball”, destaca Paco Molina. Sobre açò últim, afegeix, “ens preocupa que si no s’engeguen les mesures de foment de l’ocupació per a aquest col·lectiu, haurem de retornar els fons”.

També hauria de contemplar la Mesa “aquelles polítiques socials que suposen un salari indirecte per a la classe treballadora, així com l’ampliació de la cobertura per a aquelles persones que es troben en situació de desocupació”. “Tot açò tenint com a horitzó, que les mesures a implementar, han de començar a virar el nostre model productiu”, assegura el secretari general de CCOO PV.

Comparteix

Icona de pantalla completa