Diari La Veu del País Valencià
El Defensor del Poble obliga el Consell a modificar les beques del transport escolar
RedactaVeu / València

La síndica d’EUPV en les Corts i coordinadora de la formació d’esquerres ha assenyalat aquest dimarts que el Defensor del Poble “ha posat en evidència la política de retallades” de la Conselleria d’Educació, pel que ha instat la consellera d’Educació, Maria José Català, “a modificar els requisits per a les beques de transport escolar”.

Així, ha recordat que ha anul·lat 135 rutes i s’ha passat de les 710 a les 576 en l’actual curs escolar, i “deixa a moltíssims xiquets sense transport escolar”. Per aquesta raó, ha assenyalat que cal modificar “el criteri de mesurar la distància entre el domicili i el centre escolar, restablint així, el mesurament real per ruta de cotxe i no en línia recta”.

La síndica d’Esquerra Unida ha advertit que “les trampes” a l’hora de fer el mesurament “no són més que l’evidència de de la nul·la sensibilitat de la Conselleria per les necessitats de les famílies, a més de considerar que els serveis educatius no formen part del sistema educatiu”.

A més, Sanz critica que la Conselleria d’Educació no valore “l’impacte de la crisi”, fet que “impossibilita a moltes famílies costejar un transport privat”, i que “no respecte els criteris de conciliació de la vida laboral i familiar que impedeix moltes vegades que pares i mares puguen portar els seus fills als centres escolars”.

Per a la síndica d’esquerres, la consellera Català “està obligada a modificar els criteris del transport escolar perquè tot l’alumnat que ho necessite puga accedir, tal com han vingut reclamant els pares i mares”.

Així, Esquerra Unida exigirà en les Corts que la Conselleria modifique els criteris per a l’accés a les ajudes del transport escolar, tal com ha expressat l’informe del Defensor del Poble.

PSPV: “Català ha de donar una solució immediata”

Per altra banda, el sotssecretari d’Educació de la Comissió Executiva Nacional del PSPV, Miguel Soler, ha exigit a la consellera d’Educació, María José Catalá, que “done una solució immediata als municipis que s’han vist afectats per la mesura aplicada en el transport escolar i que restituïsca per al curs 2013-2014 totes les línies de transport”.

“Deixa clar que la consellera Catalá en el seu afany de retallades generalitzades s’ha passat en les seues funcions”, diu.

Per açò, Soler també ha demanat que “abans que es produïsca un altre pronunciament similar al del Defensor del Poble, la Conselleria hauria de rectificar i reposar totes les beques de menjador i de llibres de text que ha suprimit durant aquest curs”.

Comparteix

Icona de pantalla completa